Ersoy, kendi oteline teşvik verilmesiyle ilgili ne dedi?

Ersoy, kendi oteline teşvik verilmesiyle ilgili ne dedi?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, iptal edilen festivaller, kendi otel yatırımlarının teşvik kapsamına alınması, 2023 turizm hedefleri ve Avrupa’da beklenen ‘doğalgaz turistleri’ gibi başlıklarda açıklamalarda bulundu.


Hürriyet gazetesinden Hande Fırat ve Hürriyet muhabirlerine konuşan Mehmet Nuri Ersoy, bu yıl 42 milyon turist 35 milyar dolar gelir olan turizm hedefinin 2023 için 47 milyon turist ve 37 milyar dolar turizm geliri olarak öngörüldüğünü açıkladı.

“Doğalgaz sıkıntısı nedeniyle turist beklemek gerçekçi değil”

Mehmet Nuri Ersoy, Avrupa’da yaşanması beklenen doğalgaz sıkıntısının Türkiye’nin turist sayısını artırıp artırmayacağı ile ilgili “Gaz sorunundan kaynaklı olarak Türkiye’ye yoğun turist beklemek hiç gerçekçi değil. Belirsizlikler, tedirginlikler turizmin önünde engeldir. Gazdan dolayı Türkiye’ye yoğun turist gelecek gibi söylemler işin magazin haberi. Turist ürününüz iyi ise gelir. Ülkemizi iyi tanıtıp, iyi hizmet verdiğimizde turist sayımız hep artacaktır.” değerlendirmesini yaptı.

“Bu tip otellerin sayısı bir ikiyi geçmez”

Ersoy, Alman ucuzluk marketi Lidl’de 599 euroya 21 gün Türkiye tatili satılmasıyla ilgili soruya ise “Bu tarz otellerin sayısı biri, ikiyi geçmez. Maalesef bazı oteller düşük sezonda pazarlama faaliyeti adı altında 15-20 odasını 21 Euro gibi sembolik fiyata verebiliyor ve buna da tanıtım diyor. Havayollarının sınırlı sayıda koltuğunu 1 Euro’ya vermesi gibi. Türkiye’nin turizm gelirleri konusunda fikir sahibi olmak istiyorsanız, yıllık ortalama kişi başı gecelik geliri baz almalısınız. Pandemi döneminde bu 62 dolara kadar düşmüştü ancak bu yıl yüzde 35’lik bir artış ile 83 doları aşmayı hedefliyoruz.” yanıtını verdi.

4,5 milyar liralık turizm yatırımının teşvik kapsamına alınması

Kendi şirketine ait iki otelin 4,5 milyar liralık yatırımının teşvik kapsamına alınması sonrası yapılan eleştirilere de yanıt veren Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy “Sanayi Bakanlığı tarafından, başvurmaları halinde turizm yatırımı yapan istisnasız bütün firmalara taahhütleri ile orantılı olarak herhangi bir kısıtlama olmaksızın verilen teşviklerdir. Sadece Türkiye’de değil birçok turizm ülkesinde uygulanan bir sistemdir. Taahhütlerinizi yerine getirdiğinizde ve belgelediğiniz oranda teşviklerden yararlanabilirsiniz. Seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde muhalefetin bu tarz dezenformasyonları ile çok sık karşılaşacağız maalesef.” dedi.

“Ne kadar az kısıtlama o kadar iyi”

Son dönemde çok sayıda festival ve konserin peş peşe iptal edilmesi ile ilgili de konuşan Ersoy, “Kültür ve Turizm Bakanlığı açısından ve konunun doğası gereği; bizim için ne kadar az kısıtlama, ne kadar az sınırlama olursa o kadar doğru olur. Bizim yaklaşımımız bu. Hatta mümkünse hiç kısıtlama, hiçbir sınırlama olmasın. İşimiz kültür, sanat ve turizm... Bazı bölgelerde, bazı hassasiyetler oluşabiliyor ve kaymakamlıklar nadiren iptal kararları verebiliyor. Ancak kaymakamlık son merci değil, ilk merci. Eğer haksız bir uygulama olduğu düşünülüyorsa, hukuk yolu ile karar düzeltme talep edilebilir.” diye konuştu.



Bu Haber 14.09.2022 - 09:30:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.