Ersoy: Almanya’da Türkiye'nin lider pazar olduğunu söylüyorlar

Ersoy: Almanya’da Türkiye'nin lider pazar olduğunu söylüyorlar

ITB Berlin Turizm Fuarına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya pazarına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'nın başkenti Berlin'de 3 yıl aranın arından düzenlenen 54. ITB Berlin Turizm Fuarına katıldı.

Türkiye standını ziyaret ederek bilgi alan Ersoy, gazetecilerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Deprem nedeniyle rezervasyonlarda kısmi azalmalar olsa da TGA’nın tanıtım çalışmalarına başladığını belirten Ersoy, rezervasyon akışının tekrar hızlı bir şekilde başladığı bilgisini verdi.

Berlin'deki tur operatörleri ve hava yolu şirketleriyle görüşen Ersoy, mart ayında rezervasyon akışının tekrar hızlandığını kaydetti.

Alman sektör temsilcilerinin Türkiye'nin pasta payının yüksek olduğunu söylediğini belirten Ersoy, “Türkiye'nin şu anda lider pazar olduğunu söylüyorlar. Önemli olan bu pazarın gelişerek devam etmesi. Biz de o yönde stratejilerimizi geliştiriyoruz”  şeklinde konuştu.

"Bu hareketlilik Almanya'dan Türkiye'ye tekrar ciddi bir rezervasyon akışının olacağını gösteriyor. Bu da bizim açımızdan sevindirici." diyen Ersoy, Alman STK ve tur operatörlerinin, Türkiye'nin performansından oldukça mutlu olduğunu ifade etti.

2022 yılında Almanya’dan Türkiye’ye 5,7 milyon turistin geldiğini hatırlatan Bakan Ersoy, 2023 yılında bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.



Bu Haber 09.03.2023 - 11:25:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.