Erkan Yağcı: Turizm sektörü yeni bir döneme girecek

Erkan Yağcı: Turizm sektörü yeni bir döneme girecek
AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, turizm sektörünün yeni bir döneme gireceğini, en büyük değişimin de seyahat acenteciliği, havacılık ve tur operatörlüğü kanallarında yaşanacağını söyledi.


Pandeminin turizm sektörünün ana temellerini değiştirdiğini belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, salgın ve sonrasında gelen yangınlarla zorlu bir dönemden geçen turizm sektörü için sürdürülebilirliğin ana gündem maddelerinden biri haline geldiğini kaydetti.

"Turizm sektörü yeni bir döneme girecek"

Hürriyet’ten Ceren Deniz’e konuşan Erkan Yağcı, sektördeki tüm aktörlerin kamu kurumlarıyla iş birliği yaparak süreci başarılı bir şekilde yürüttüğünü dile getirdi. Yaşanan bu sürecin sonunda turizm sektörünün yeni bir döneme gireceği belirten Yağcı, bu değişimin en çok seyahat acenteciliği, havacılık ve operatörlük kanallarında yaşanacağını kaydetti.

Bireysel satış kanalları öne çıkacak”

Kovid-19 sonrası hızlı bir değişim yaşanacağını kaydeden Yağcı, “Dünyada insanlar yine uçacak, yine tatile gidecek, ama yöntemler değişecek. Bugüne kadar alışmış olduğumuz geleneksel yöntemlerde başlayan değişimin 5 yıl içinde çok daha hızlanacağını görüyorum. En son konaklama sektörüne de değişimin etkileri yansıyacak. 2020’den sonra çok farklı bir turizm anlayışı bizi bekliyor. Daha esnek yapılar ve bireysel satış kanalları ön plana çıkacak. Ayak uydurabilen kazanacak” diye konuştu.

Fiyatla talep dönemi değil”

Sivil toplum örgütlerinin neden önemli olduğunun da en net şekilde görüldüğü dönem olduğunu belirten Erkan Yağcı, bu süreçte atılan adımları ve beklentileri şöyle anlattı:

Hepimiz sorumluluğu üstlenerek çözümler ürettik ve işletmelerin açılmasını, nakit akışının başlamasını sağladık. Online, uzaktan görüşmelerle süreci sürdürdük. Şu anda taleple ilgili bir sorun yok. Aksine geçen yıldan beri bekleyen bir talep var. Geçmişte talep yaratmak için fiyat enstrümanı sıklıkla kullanılırdı. Ama bu dönem fiyatla talep yaratma dönemi değil. Güvenli turizmin talebin ana unsuru olduğu bu sezonda fiyat istikrarını bozmama konusunda hassas olmalıyız.”

Sürdürülebilirlik öncelikli konularımızdan biri”

Turizmi sürdürülebilir kılmamız lazım. Çevresel sürdürülebilirliğin yanı sıra arzın yönetimi ve talebin sürdürülebilirliği son derece önemli olacaktır. Talepte yaşadığımız bir sıkıntı istenmeyen paradigmalara neden olabiliyor. Bu nedenle Kovid döneminde tekrar çok net gördük ki sürdürülebilirlik her zaman öncelikli konularımızdan biri olacak. Bunu sağlayabilmemiz için stratejilerimizi netleştirip hem planlama, hem taktikler uygulama evresine geçmemiz lazım.”



Bu Haber 23.08.2021 - 18:47:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.