Enflasyon verileri açıklandı: Temmuz ayında otel fiyatları ne kadar arttı?
Türkiye İstatistik Kurumu, 2024 yılının Temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre enflasyon 2024 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 3,23, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 28,76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,78 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 65,93 olarak gerçekleşti.
Yıllık bazda fiyatı en fazla artan grup yüzde 104,50 ile eğitim olurken onu yüzde 98,48 ile konut, yüzde 766,04 ile lokanta ve oteller, yüzde 63,02 ile sağlık ve yüzde 59,88 ile alkollü içecekler ve tütün takip etti.
Aylık bazda ise fiyatı en çok artan grup yüzde 8,08 ile konut oldu. Onu yüzde 5,84 ile alkollü içecekler ve tütün, yüzde 3,82 ile ulaştırma, yüzde 3,74 ile sağlık ve yüzde 3,33 ile lokanta ve oteller izledi.
Lokanta ve otellerde fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 3,33, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 44,67 bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 76,04 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 91,15 oranında artış gösterdi.
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) ise temmuzda enflasyon aylık yüzde 5,91, yıllık yüzde 100,88 oldu.
İlgili Haberler

ANEX’in sahibi Neşet Koçkar’dan Letonya hamlesi! Yüzde 82’sini satın aldı
ANEX’in sahibi Neşet Koçkar, Litvanya merkezli tur operatörü Novaturas’taki payını yeni yatırımlarıyla yüzde 82,73 seviyesine çıkardı.

Manisa’da korkunç kaza! Tur otobüsü ile çekici çarpıştı
Manisa’da bir tur otobüsü ile çekici kaza yaptı. Kaza nedeniyle çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

İstanbul’da da hissedilen deprem! AFAD açıklama yaptı mı?
İstanbul’da da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD, depremin merkez üssünün Yalova/Marmara Denizi olduğunu açıkladı.



%20(2).gif)

