Elite World’un tüm otelleri Sürdürülebilir Turizm Sertifikası aldı

Elite World’un tüm otelleri Sürdürülebilir Turizm Sertifikası aldı

Elite World Hotels & Resorts, tüm otellerinde Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nı tamamlayarak sertifika aldı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) öncülüğünde Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi (GSTC) kriterlerine uygun olarak geliştirilen Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nı tamamlayan Elite World Hotels & Resorts, tüm otellerinde Sürdürülebilir Turizm Sertifikası almaya hak kazandı.

Elite World Hotels & Resorts, GSTC’nin 42 kriter içeren programını tüm otelleri için de tamamladı. GSTC kriterlerini sağlayabilmek için turizm işletmelerinin; çevresel, sosyal, kültürel, ekonomik, kalite, insan hakları, sağlık, güvenlik, risk ve kriz yönetimi konularını ele alan ve sürekli iyileştirmeyi yönlendiren uzun vadeli bir sürdürülebilirlik yönetim sistemi uygulaması gerekiyor. Turizm yatırımlarının bulunduğu bölgelerin altyapısı ve sosyal halk gelişimi için girişimlerin aktif olarak desteklenmesi ve istihdamda bölge insan kaynağına fırsatlar tanınması da Türkiye Sürdürülebilir Turizm Programı’nın kapsamı içinde yer alıyor.

“Sürdürülebilirlikte öncüler arasında olmak istiyoruz”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Elite World Hotels & Resorts Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu, “Tesislerimizi mevzuata tam uygun hale getirmenin ötesinde Bakanlığımızla aynı perspektifi paylaşıyoruz. Sürdürülebilir Turizm Programı, dünyada GSTC ile hükümet nezdinde geliştirilen ilk program niteliği taşıyor. Yönetim olarak prensiplerimizle örtüşen, gönülden katıldığımız kriterleri yerine getirmekten son derece mutluyuz. Dünyamızın geleceğine odaklanan sürdürülebilirlik anlayışının turizmdeki öncüleri arasında olmak istiyoruz” dedi. Sürdürülebilirliğin turizm için özellikle önemli olduğuna dikkat çeken Elik Bezaroğlu, “Turizm, ziyaret edilen bölgenin niteliklerini koruyarak devam ettirebileceğiniz bir iş koludur. Ne kadar başarılı bir otel işletmesi olursanız olun destinasyonun özellikleriyle uyumlu olmalı, bulunduğunuz destinasyona değer katabilmelisiniz. Yerel kalkınmayı desteklemeli ve turizm ekosistemini korumalı ve geliştirmelisiniz. Sürdürülebilir Turizm Sertifikası alma sürecimiz, zaten saygı gösterdiğimiz unsurları sistematik hale getirmemize katkıda bulundu” diye konuştu.

Elite World Hotels & Resorts’un İstanbul’daki beş otelinin yanı sıra Marmaris, Samsun, Sapanca ve Van’da toplamda 9 oteli bulunuyor.



Bu Haber 06.11.2023 - 11:28:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.