Elite World tüm otellerinde Van Kahvaltısı verecek

Elite World tüm otellerinde Van Kahvaltısı verecek

Elite World Hotels & Resorts, tüm otellerinde Van Kahvaltısı verecek.


Turizm Güncel

Elite World Hotels & Resorts, tüm otellerinde Van Kahvaltısı vermeye başlıyor. “Dünden Bugüne İz Bırakan Lezzetler: Van Kahvaltısı” ismiyle hizmet verecek konsept Elite World Grand Sapanca’da basın mensuplarına tanıtıldı.

Van kahvaltısı menüsünde; otlu peynir, süzeme bal, Van kavut toz, Van ceviz reçeli, Van yayık tereyağı, murtağa, Van cacığı, Van çöreği, Siirt tahin ve Mardin pekmez bulunuyor. Ürünler franchise modeliyle işletilen de dahil olmak üzere Elite World otellerinin tümünde açık büfeye eklenecek.

 “Kültürümüzü en doğru şekilde tanıtmalıyız”

Etkinlikte konuşan Elite World Hotels & Resorts COO’su Orkun Petekçi “Turizm, kültürümüzün dünyaya tanıtılması için en önemli sektörlerden bir tanesi. Bizler de yarım asıra yakın bir süredir bu sektöre hizmet veriyoruz. Bizim için misafirleri ağırlamakla birlikte aynı zamanda kültürümüzü tanıtmak, konaklayan kişilerin bunu denemesi ayrıca önemli. En önemlisi en doğru bir şekilde bunu anlatmak. Hizmet sektöründe olmakla birlikte kültürümüzü en doğru bir şekilde tanıtmak da misyonumuz. Van Kahvaltısını bütün otellerimizde hayata geçirerek bunun tanıtımına katkıda bulunmak bizim sosyal sorumluluk projelerimizden bir tanesi olacak. Şu anda 11 otelle 8 farklı markayla yolculuğumuza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

2030 yılında 50 otele ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Petekçi, “Franchise yatırımlarla birlikte otel yatırımlarımızı daha da yukarı çekeceğiz. 2030 senesinde 50 otele olmayı hedefliyoruz. belki ileriki süreçlerde 50 otel hedefimizi daha yükseğe çekebiliriz. Kuşadası’ndaki otelimiz franchise modeliyle işletilecek. 136 odası var. 5 yıldızlı otel haline gelecek. Şu anda tadilatta. Eskiden var olan bir oteli yeniliyoruz. 1 Haziran’da açmayı hazırlanıyoruz. Renovasyon için yatırımcımız 7 milyon euro ayırdı. Bu sene içerisinde 3 anlaşma daha yapacağız. Otel açmak başka açmak başka bir şey. Garanti bir otel açacağız.” dedi.

 “Amacımız, Van kahvaltısını dünya mutfağına taşıyabilmek”

Elite World Hotels & Resorts Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Emel Elik Bezaroğlu ise şu açıklamalarda bulundu:

“Elite World olarak yerel değerlerimize ve kültürel zenginliklerimize sahip çıkmaya önem veriyoruz. Çok eski yıllardan bu yana Van dünyanın en önemli tarihi ticaret notalarından biri oldu. Coğrafi konumunun yanı sıra doğası gereği hayvancılığın geliştiği bir coğrafya. Bölgede zor bulunan otların peynire katılmasıyla otlu peynir oluşturuluyor ve Van kahvaltısının ana öğesi oluyor. Yanına tereyağı kaymak gibi ögeler de ekleniyor. Bölgenin diğer lezzetlerinin eklenmesiyle Van kahvaltısı ortaya çıkıyor. Yaklaşık 400 çeşit doğal ve yerel lezzet bulunuyor. Bu topraklardan çıkan ve dünyanın dört yanından gelen misafirleri ağırlan bir zincir olarak amacımız mirasımıza sahip çıkmak ve onu en iyi şekilde tanıtmak olacak. Amacımız; bu yolculuğu bir sonraki durağımız olan dünya mutfağına hep beraber taşıyabilmek. Van kahvaltısını menümüze ekleyerek hem yerli hem yabancı misafirleri deneyimlemeye davet ediyoruz.

 “Projeyi genişletmek istiyoruz”

Geçmişten bugüne Van’da yerel yönetimlerin katkısı çok fazla. Van Valiliği bu anlamda çok yol kat etti. Bizler de bu projemizi anlattık. İlk etapta amacımız tüm misafirlerimizde açık büfede Van kahvaltısı ürünlerini sunmak. Akabinde yerel yönetimlerle yapacağımız iş birliğiyle projeyi geliştirmek ve daha geniş çapta duyurmayı planlıyoruz Öte yandan Van kahvaltısı Guinnes Rekorlar kitabına girdi. Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası oldu. Van özelinde bununla ilgili çok çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu bir süreç ve buna inanmak lazım.”

50 yıldır aynı ürünü ve tarifi kullanıyor

Etkinlikte konuşan Elite World Mutfaklar Direktörü Mehmet Uzunöz, ise “Coğrafi işaretli ürünlerimizden bir kahvaltı hazırladık. Van’ın çok önemli lezzetlerinden oluşan bir menü. Her şeyden önce farklı ürünleri deneyimleme şansımız oluyor. Herkesin ulaşamadığı lezzetleri deneyimlemek için şehirlerimize getiriyoruz. Bu projeye başlamadan önce 6 ay araştırma yaptık. Van’da uzun bir dönem geçirdim. Orada da 3 otelimiz olduğu için oradaki şeflerimizden destek aldık. Bu işi en iyi kim yapıyor onu öğrendik. Van’daki süt evlerini gezdik. Bir köye gittik. Orada bir hanımefendi yoğurt kaymağı yaptı. 50 yıldır aynı ürünü ve tarifi kullanıyor. Orada insanlar tarifi bilmiyor göz kararı yaptıkları için. Bunların tarifini hazırladık.  Tüm lezzetleri yapan insanlarla birebir görüştük. Bütün ürünlerimiz coğrafi işaretli. Bunlar yöresel ürünlerimiz ama yoğurt kaymağı hiçbir yerde yok bizim için üretecekler Fransa’da rokfor peyniri dünya çapında nam salmış aslında Van otlu peynirinin ondan farkı yok. İçeresine 6 çeşit ot konuyor. Önceden endüstriyel olarak alırdık ürünlerimiz artık yerel ailelerle çalışıyoruz. Onlar üretiyor biz de otellerimize dağıtıyoruz. Kendimize özel ürettiriyoruz, kar marjı düşünmediğimiz için en iyi şekilde sunmaya çalışıyoruz. Hepsi ayrı bir lezzet. Elite World sayesinde otlu peyniri tüm dünyaya sunacağız.” açıklamasını yaptı



Bu Haber 17.04.2024 - 13:35:19 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.