Düsseldorf Havalimanında THY uçuşu iptal edildi

Düsseldorf Havalimanında THY uçuşu iptal edildi

Yaz sezonu ile birlikte Hollanda ve İngiltere'de havalimanlarında yaşanan personel eksikliği krizi şimdi de Almanya'ya sıçradı. Düsseldorf Havalimanı, Türk Hava Yollarının uçuşuna izin vermedi. Yüzlerce yolcu mağdur oldu.


Yaz sezonu ile birlikte Hollanda ve İngiltere'de havalimanlarında yaşanan personel eksikliği krizi şimdi de Almanya'ya sıçradı. Almanya’da hizmet veren Cologne/Bonn Havalimanı ve Düsseldorf Havalimanında personel eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Geçtiğimiz günlerde Eurowings, Düsseldorf Havalimanından yapılacak 6 uçuşunu iptal etmişti.
Yaşanan krizin Türkiye uçuşlarını da etkilediği görülüyor. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan bir yolcu, Düsseldorf Havalimanından Ankara’ya hareket edecek Türk Hava Yolları uçağının kalkışına izin verilmediğini bu nedenle ‘Evlerinize dönün’ çağrısıyla yolcuların uçaktan indirildiğini yazdı.

Türk Hava Yollarına yaşanan sorunla ilgilenmediği gerekçesiyle tepki gösteren yolcu “Yüzlerce yolcu bir yandan valiz alanında valizlerin nerde olduğunu bulmaya çalışıyor, diğer yandan gece nerede kalacağını düşünüyor. Uçaktan indirildiğimizden beri hiçbir yetkili bulamadık. Bilgi veren, yol gösteren tek bir yetkili yok. Otel ayarlanmıyor, bilgi verilmiyor, valizler ortada yok. 4 uçak bu durumda. Uçakta ‘Şimdi çıkın, valizinizi alın, sabah 8'de havalimanında olun, saat 10-12 arasında bir yerde uçağınız kalkacak, daha fazla bilgi için ticket bürosuna gidin’ dendi. Ama ne valiz var ortada, ne yetkili. Yüzlerce insan valiz alanından ayrılamıyoruz. Çocuklar yorgun, bebekler ağlıyor. Ama Türk Hava Yolaar umurunda değiliz.” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ise yaptığı açıklamada, “Avrupa havalimanlarında yaşanan personel eksikliği ve hava sahası yoğunluğu nedeniyle Avrupa hava sahasında oluşan tehirler önceki haftalara göre süre olarak yaklaşık 4 kat arttı. Tüm havayollarının maruz kaldığı bu tehirleri azaltmaya çalışıyoruz. Anlayışınıza arz ederiz” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 23.06.2022 - 13:43:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.