Dünyanın en sevilen ve sevilmeyen turistleri

Dünyanın en sevilen ve sevilmeyen turistleri

Yapılan bir araştırmayla, dünyanın en popüler ve en az popüler turistleri belirlendi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

YouGov tarafından 26 ülkede 29 bin kişiyle yapılan araştırmaya göre, en sevilen turistler Japonlar. 'Hangi tatilcilerin daha pozitif algılandığı' sorusuna Finlilerin yüzde 26'sı, Fransızların yüzde 18'i İspanyolların ve Almanların ise yüzde 12'si 'Japon turist' yanıtı verdi.

İspanyollar Almanları ‘en az popüler turist’ olarak görüyor

Öte taraftan, araştırma Alman turistin Avrupa genelinde çok da popüler olmadığını ortaya koydu. Almanların en büyük deniz tatili destinasyonu İspanya'da, araştırmaya katılanların sadece yüzde 6'sı Almanları 'kusursuz turist' olarak tanımladı. Buna karşın, İspanyolların yüzde 17'si Almanları en az popüler tatilciler olarak görüyor. Almanya, sadece Fransa'da Japonların ulaştığı popülerliğe ulaşabildi.

Japonları Avrupa’da en çok İskandinavlar seviyor

Japon turistler özellikle İskandinav ülkelerinde yüksek puan aldı. Japon turistin popülaritesi Finlandiya'da yüzde 26, Danimarka ve Norveç'te yüzde 23, İsveç'te ise yüzde 22 olarak ölçüldü.

En kötü imaj Rusların ve İngilizlerin

Öte taraftan, Ruslar ve İngilizler popülaritesi en düşük turistler olarak oylandı. Almanya ve Danimarka gibi ülkelerde ise bu oran adeta tavan yaptı. Ruslar Almanya ve Danimarka'da en düşük popülariteye sahip turistler (yüzde 38 ve 36) ile olurken, İngiltere ise adeta rekor kırdı. İngilizler, Almanya'da (yüzde 39) ve İspanya'da (yüzde 46) en az popüler turistler olarak otaya çıktı.

İngilizler ve Almanlar kendi durumlarının farkında

Öte taraftan İngilizler ve Almanlar, yurt dışındaki imajları nedeniyle kendilerini en çok eleştiren ülkeler oldu. Buna göre, Almanların sadece yüzde 40'ı ile İngilizlerin sadece yüzde 29'u yurt dışında iyi bir imajlarının olduğu görüşünde. Buna karşın, Danimarkalıların yüzde 67'si, İspanyolların yüzde 66'sı ve İtalyanların yüzde 61'i, yurt dışında iyi bir imajlarını olduğunu düşünüyor.

Asya-Pasifik’in en popüleri Japonlar, en az popüler Çinliler

Araştırma, Asya-Pasifik bölgesinin en az popüler turistinin ise Çinliler olduğunu gösterdi. Öyle ki Çinli turist, Singapurluları tarafından yüzde 45 ve yüzde 44 ile popüler olmayan turist kategorisine aldığı Vietnam ve Çinli turistlerin bile gerisinde. Buna karşın, Singapurluların yüzde 43'ü, Malezyalıların ise yüzde 36'sı en popüler turist olarak Japonları işaret etti.



Bu Haber 09.09.2019 - 15:00:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.