Dünyanın en güçlü turizm şehirleri açıklandı

Dünyanın en güçlü turizm şehirleri açıklandı

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi en güçlü 10 turizm şehrini açıkladı.


İngiltere merkezli seyahat endüstrisi kuruluşu olan Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi, 2022 yılına ait turizm verilerini analiz ederek turistlerin en çok parayı nerede harcadığını tespit etti.

Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi (WTTC) müze bileti fiyatları, otel odalarının gecelik fiyatları ile ulusal hükümetlerin işletmelerin turizm amaçlı yatırımlarından yola çıkarak dünyanın en güçlü turizm şehirlerini belirledi.

Gözde turizm merkezi denince akla gelen Dubai ve geçtiğimiz Dünya Kupasına ev sahipliği yapan Katar’ın başkenti Doha’nın listede yer almaması dikkat çekti. Öte yandan listeye Türkiye’den herhangi bir şehir girmedi.

Oksijen’de yer alan habere göre listenin başında, Fransa’ya yıllık getirisi tam 35,600 milyar dolar turizm getirisi sağlayan Paris yer aldı. En güçlü turizm şehirlerinin sıralandığı ilk 10’a ABD ve Çin’den üçer şehir girdi. Dünyaca ünlü eğlence parkı Walt Disney World Resort’un bulunduğu Orlando turistlerden 31 milyar dolar kazanç sağlarken Florida’yı da ABD’nin en turistik eyaleti haline getirdi.

'Liste 2032'ye kalmadan Çin'den ibaret olacak'

Listede 3 bölgesi bulunan Çin, WTTC’ye göre 2032’ye gelmeden dünyanın en turistik ülkesi olup, başkasına yer bırakmayacak.

İşte 2022'nin en güçlü turizm şehirleri:

Paris - Fransa

Pekin - Çin

Orlando - Florida

Şanghay - Çin

Las Vegas - Nevada

New York - New York

Tokyo - Japonya

Meksika, Meksika

Londra, İngiltere

Guangzhou, Çin



Bu Haber 21.01.2023 - 08:43:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.