Dietmar Gunz Almanya'da yeni tur operatörü kurdu

Dietmar Gunz Almanya'da yeni tur operatörü kurdu
FTI'ın eski sahibi Dietmar Gunz'un yeni bir tur operatörü kurduğu bildirildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Sahibi olduğu FTI'ı 2022 yılının nisan ayında Mısırlı iş adamı Samih Sawiris'e satan Dietmar Gunz, otelci ve destinasyon yönetim şirketi sahibi Erich Falkensteiner'a ait Traveleague'un yüzde 37'sini satın aldı. Şirket, bu yıldan itibaren yola Falk Travel ismiyle devame decek.

FTI'ı sattıktan sonra Kanarya Adaları'ndan Mısır'a, Türkiye'den Özbekistan'a kadar uzanan Rocket DMC incoming ağını kuran Dietmar Gunz, bir adım daha ileri giderek bir kez daha  Almanya, Avusturya ve İsviçre'de tur operatörlüğü faaliyetlerine başladı. Bu amaçla Gunz, Traveleague'un yüzde 37 hissesini satın aldı.

Yüzde 40’ı ETS International’a satıldı

Traveleague'un yüzde 40'lık hissesinin ise Nürnberg merkezli ETS International'in sahibi Alexej Boiko'ya geçti. Boiko'nun teknoloji şirketi, halihazırda Rocket DMC ile çalışıyor ve küresel hava yolculuğu işinde aktif. Taveleague'in kurucuları Erich ve Andreas Falkensteiner, Giovanni Cocco ve Andreas Arquin hissedar olarak yönetim kurulunda kalmaya devam edecekler.

Falk Travel yeni bir şirket

Merkezi Basel'de bulunan şirketin isminin yakın gelecekte Falk Travel AG olarak değiştirileceği belirtiliyor. İşin başında eş CEO olarak Carmen Windlin duracak Dietmar Gunz ise şirketin yeni yönetim kurulu başkanı olacak. 

Falk Travel'ın hissedarların destinasyon uzmanlığından ve turizm deneyiminden yararlanacak. Dietmar Gunz'un hava ulaşımı incoming ağı ile 33 oteli bulunan Falkensteiner Group, İtalya, Hırvatistan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Polonya ve Macaristan'da şubeleri bulunan incoming şirketi Falk Tours aracılığıyla tatil teklifleri sunacak. Rocket DMC'nin Türkiye, Mısır, Tunus, Kanarya Adaları ve Özbekistan'da faaliyet gösterdiğini belirten Gunz; Katar, Suudi Arabistan ve Yunanistan şubelerinin de yolda olduğunu ifade ediyor.

DMC şirketleri bağımsız olarak faaliyet gösterecek

Destinasyon yönetim şirketleri Falk Tours ile Rocket DMC'nin birbirinden bağımsız olarak faaliyet göstereceği ve üçüncü tarafların işlerini de yapmaya devam edeceği ifade edildi. 

Falk Travel AG'nin hava yolculuğu rezervasyonlarına açık olduğunu belirten Dietmar Gunz, şirketi Kanarya Adaları, Türkiye ve Mısır gibi tanınmış destinasyonlarda da faal duruma getireceklerini anlattı.

Acentelerle çalışacak

Gunz ve Wendlin, dağıtım konusunda ise Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki seyahat acentelerine güveniyor. Gunz "Yeni ve mevcut ortaklar için cazip bir komisyon modeli üzerinde çalılıyoruz. Tamamen adil komisyonlarla seyahat acentelerinin desteğine güveniyoruz" diyor. 

Yeni iş birliğini önenli bir dönüm noktası olarak gördüğünü söyleyen Erich Falkensteiner "Bizler tutkulu birer otelci ve otel geliştiricileriyiz. Onlarca yıldır ana Avrupa pazarlarımızda başarılı bir DMC işi yürütüyoruz. Şirket artık eski ve yeni ortaklarıyla dijitalleşmeyi dinamik bir şekilde ileriye taşıyabilir ve yerleşik araba tatili yelpazesini cazip uçuş paketleriyle genişletebilir." değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 18.01.2024 - 16:40:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.