Dietmar Gunz Almanya'da yeni tur operatörü kurdu
FTI'ın eski sahibi Dietmar Gunz'un yeni bir tur operatörü kurduğu bildirildi.

Turizm Güncel - Dış Haberler
Sahibi olduğu FTI'ı 2022 yılının nisan ayında Mısırlı iş adamı Samih Sawiris'e satan Dietmar Gunz, otelci ve destinasyon yönetim şirketi sahibi Erich Falkensteiner'a ait Traveleague'un yüzde 37'sini satın aldı. Şirket, bu yıldan itibaren yola Falk Travel ismiyle devame decek.
FTI'ı sattıktan sonra Kanarya Adaları'ndan Mısır'a, Türkiye'den Özbekistan'a kadar uzanan Rocket DMC incoming ağını kuran Dietmar Gunz, bir adım daha ileri giderek bir kez daha Almanya, Avusturya ve İsviçre'de tur operatörlüğü faaliyetlerine başladı. Bu amaçla Gunz, Traveleague'un yüzde 37 hissesini satın aldı.
Yüzde 40’ı ETS International’a satıldı
Traveleague'un yüzde 40'lık hissesinin ise Nürnberg merkezli ETS International'in sahibi Alexej Boiko'ya geçti. Boiko'nun teknoloji şirketi, halihazırda Rocket DMC ile çalışıyor ve küresel hava yolculuğu işinde aktif. Taveleague'in kurucuları Erich ve Andreas Falkensteiner, Giovanni Cocco ve Andreas Arquin hissedar olarak yönetim kurulunda kalmaya devam edecekler.
Falk Travel yeni bir şirket
Merkezi Basel'de bulunan şirketin isminin yakın gelecekte Falk Travel AG olarak değiştirileceği belirtiliyor. İşin başında eş CEO olarak Carmen Windlin duracak Dietmar Gunz ise şirketin yeni yönetim kurulu başkanı olacak.
Falk Travel'ın hissedarların destinasyon uzmanlığından ve turizm deneyiminden yararlanacak. Dietmar Gunz'un hava ulaşımı incoming ağı ile 33 oteli bulunan Falkensteiner Group, İtalya, Hırvatistan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Polonya ve Macaristan'da şubeleri bulunan incoming şirketi Falk Tours aracılığıyla tatil teklifleri sunacak. Rocket DMC'nin Türkiye, Mısır, Tunus, Kanarya Adaları ve Özbekistan'da faaliyet gösterdiğini belirten Gunz; Katar, Suudi Arabistan ve Yunanistan şubelerinin de yolda olduğunu ifade ediyor.
DMC şirketleri bağımsız olarak faaliyet gösterecek
Destinasyon yönetim şirketleri Falk Tours ile Rocket DMC'nin birbirinden bağımsız olarak faaliyet göstereceği ve üçüncü tarafların işlerini de yapmaya devam edeceği ifade edildi.
Falk Travel AG'nin hava yolculuğu rezervasyonlarına açık olduğunu belirten Dietmar Gunz, şirketi Kanarya Adaları, Türkiye ve Mısır gibi tanınmış destinasyonlarda da faal duruma getireceklerini anlattı.
Acentelerle çalışacak
Gunz ve Wendlin, dağıtım konusunda ise Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki seyahat acentelerine güveniyor. Gunz "Yeni ve mevcut ortaklar için cazip bir komisyon modeli üzerinde çalılıyoruz. Tamamen adil komisyonlarla seyahat acentelerinin desteğine güveniyoruz" diyor.
Yeni iş birliğini önenli bir dönüm noktası olarak gördüğünü söyleyen Erich Falkensteiner "Bizler tutkulu birer otelci ve otel geliştiricileriyiz. Onlarca yıldır ana Avrupa pazarlarımızda başarılı bir DMC işi yürütüyoruz. Şirket artık eski ve yeni ortaklarıyla dijitalleşmeyi dinamik bir şekilde ileriye taşıyabilir ve yerleşik araba tatili yelpazesini cazip uçuş paketleriyle genişletebilir." değerlendirmesini yaptı.
İlgili Haberler

Türk turizminde yeni hedef Amerika pazarı! 20 temsilci İzmir'e geldi
Türkiye turizmde vites büyütmek için çalışmalarını sürdürürken, TGA yeni pazar hedefi kapsamında ABD'den 20 turizm profesyonelini İzmir'e davet etti.

Efes Selçuk Avrupa Turizm Başkenti 2027 yarışmasında finale kaldı
Türkiye'nin en önemli turizm bölgelerinden olan Efes Selçuk, Avrupa Turizm Başkenti 2027 Yarışması'nda 2'nci kategoride finale kaldı.

Turizm sektörüne uyarı: 'Türkiye bu paraya değmiyor' düşüncesi sorun yaşatır
Petrol fiyatları, savaşlar, ekonomik dengeler gibi birçok unsurun 2027 turizmini etkileyeceğini ifade eden Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, Türkiye için asıl büyük tehlikenin ise "Türkiye bu paraya değmiyor" algısı olacağını söyledi.


%20(2).gif)

