Deniz Uğur: İspanya kaybediyor, Türkiye yükselişte

Deniz Uğur: İspanya kaybediyor, Türkiye yükselişte

Bentour CEO’su Deniz Uğur, Almanya pazarına ilişkin TurizmGüncel’e değerlendirmelerde bulundu. Almanya’dan Türkiye’ye yoğun bir talep olduğunu kaydeden Uğur, İspanya’nın ise kan kaybettiğini ifade etti.


Turizm Güncel

Sezona ve Almanya turizm pazarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bentour CEO’su Deniz Uğur, 2022 yılı için hedef büyüttüklerini söyledi. Şirket olarak 2013’ten bu yana en iyi sezonu yaşadıklarını kaydeden Uğur, “Bu sene 2013 yılını da geçeceğiz. 140 milyon euro ciro ve 200 bin ziyaretçi sayısına ulaşacağız. Almanya’da Türkiye tatili talebi oldukça yüksek.” diye konuştu.

 “İspanya geriliyor”

Deniz Uğur, Türkiye talebinin fiyattan mı kaynaklandığı sorusuna ise, “Böyle olduğunu düşünmüyorum. Almanlar iki yıldır tatile gidemedi ve tatil parası ellerinde duruyordu. Şimdi ‘pandemi sonrasında güzel bir tatil yapalım’ diyorlar. Talep o nedenle büyük. Akdeniz çanağında talep Türkiye, Yunanistan ve İspanya’da yoğunlaşıyor. Ancak İspanya biraz kan kaybetti. Çünkü İspanya’da bizdeki gibi güler yüzlü personel ve yüksek servis yok. Otellerini de yenilemiyorlar. İspanyol iş adamları yenilemeye para harcamak istemiyor. Ama bizde bakıyorsunuz iyi durumda oteller bile daha iyi hizmet verebilmek adına yenileniyor. İspanyol otelciler bunu yapmadıkları için kaybediyor.” dedi.

Almanya’da işlerin genel olarak iyi gittiğini, ancak durumun şirketlere göre farklılık gösterdiğini söyleyen Deniz Uğur, şunları söyledi:

 “2019’un yüzde 50 üstünde gidiyoruz”

“Mesela biz 2019’un yüzde 50 üstünde gidiyoruz. Ancak, örneğin, TUI ve FTI gibi büyük şirketlerde durum aynı değil. Çünkü artık insanların acentelerden beklentileri de değişti. Telefonla aradıklarında 2-3 dakika içinde yanıt almak istiyorlar. Büyük seyahat şirketleri bunu sağlayamıyor.

“Paraları değer kaybetmeden tatillerini satın almak istiyorlar”

Almanya’daki büyük şirketlerden kimileri fiyatlarını yükseltti, kimileri de bir miktar düşürdü. Ancak satışların yüksek olmasının nedeni fiyatlar değil. Ülkede enflasyon var ve paraları sürekli değer kaybediyor. Onlar da paraları daha fazla değer kaybetmeden tatillerini satın almak istiyorlar. Çünkü bugün bu fiyata almadıkları tatil yarın daha da pahalı hale gelecek.

Almanya’nın kontenjanı arttı

Rusya-Ukrayna savaşının Almanya pazarına nasıl yansıdığı ile ilgili soruya da yanıt veren Uğur, bu iki pazardaki büyük daralma nedeniyle otel yatağı kontenjanı konusunda Almanya’nın avantajlı hale geldiğine dikkat çekti.

“Her gün bin 500 kişi bizden rezervasyon yapıyor”

Bentour’un büyüdüğünü ve bu yıl personel sayısını yüzde 50 arttırdığını ifade eden Deniz Uğur, 2023 yılında da yüzde 50 büyümeyi hedeflediklerini açıkladı. Uğur, “Ürünlerimizi ucuza satmıyoruz. Buna rağmen günde bin 500 kişi bizden rezervasyon yapıyor. Bu nedenle büyümek zorundayız. İlginç bir şekilde fiyatlar oldukça yüksek ama Almanya’da havalimanları tıklım tıklım.” şeklinde konuştu.



Bu Haber 15.06.2022 - 09:12:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ucuz

    S özen 16.06.2022 - 12:48

    Ne yazık ki Ucuz Ülke değil…Yabancılar için Afrikalılar icin bile Çok ucuz Ülke olduk …Bunu söylemek için bilim adamı olmaya gerek yok .iktidarı yalamaya devam eden Turizmciler . Ellerinde okuz kalmadı kimi vereceksiniz ?Bu yazıyı Turizm otelcilik 1 . Sınıf öğrencisi bile yazmaz

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.