Deniz Uğur: Her şey dahil sistemi gözden geçirilmeli

Deniz Uğur: Her şey dahil sistemi gözden geçirilmeli
Bentour CEO'su Deniz Uğur, Türkiye'de her şey dahil paket tur fiyatlarının gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Uğur, ailelerin Türkiye ilgisini sürdürmek için daha az alkol içeren ya da hiç alkol içermeyen temel her şey dahil paketlerinin oluşturulması gerektiği görüşünde.

Turizm Güncel - Dış Haberler

2023 yılı fiyatlarında ciddi artışlara giden Türkiye'deki otellerin fiyatı, Akdeniz'deki pek çok destinasyonun üzerine çıktı. Bu büyük fiyat artışı, büyük oranda 2022 yılına yakalanan iyi fiyat/yüksek doluluğun getirdiği özgüven ve yüzde 50'yi aşan enflasyon nedeni ile yapıldı. 
Rusya pazarı Almanya’nın seviyesine geriledi

Antalya'da çok güçlü olan Rusya pazarının, rublede yaşanan devalüasyon, otel ve bfiyatlarındaki artış nedeniyle gerileyerek Almanya'nın seviyesine gerilemesi fiyatların da düşmesini beraberinde getirdi. 

 “Türkiye rekabetçi kalmak durumunda”

Kötü hava koşullarının da etkisiyle Almanya'da son rezervasyonlarının temmuz ve ağustos aylarında arttığını belirten Bentour CEO'su Deniz Uğur, Türkiye'nin yüksek otel kalitesine rağmen rekabetçi kalmak durumunda olduğuna dikkat çekiyor. 2023 yılı için çift haneli fiyat artışı yapan otelcilerin bu yıl yüzde 0 ile 5 arasında fiyat artışı talep ettiklerini kaydeden Uğur "Ancak çocuklu ailelerin Türkiye tatilini ekonomik tutabilmek için fiyatlarda indirim yapmaya ihtiyaç var." dedi. 

 “Aile gruplarına yönelik temel paketler hazırlanmalı”

Antalya bölgesindeki her şey dahil sistemine alkollü içkilerin de dahil olduğunu ve Türkiye'de içkiden alınan verginin yüksek olması nedeniyle Türkiye'nin nispeten pahalı hale geldiğini ifade eden Deniz Uğur, "Bu nedenle aile hedef gruplarına yönelik, alkollü içkinin hiç olmadığı ya da sadece bira ve şarabın dahil olduğu ancak diğer tüm alkollü içkilerin ekstra olarak sunulduğu temel her şey dahil paketlere ihtiyaç var. Zaten Türkiye'deki çok sayıda otel pahalı olan ithal içkileri parayla satıyor." diye konuştu. 

Kruvaziyer modeli

Alman iş ve turizm dergisi fvw'den Klaus Hildebrandt'a konuşan Deniz Uğur, önerdiği modelin kruvaziyer gemilerindeki modele yakın olduğunu ifade etti. Uğur, bu modelin misafir için daha uygun maliyetli olduğuna işaret etti.


Bu Haber 24.08.2023 - 14:56:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.