Dedeman Özbekistan’da 3 yeni otel açıyor, hedef 10 otel

Dedeman Özbekistan’da 3 yeni otel açıyor, hedef 10 otel

Dedeman Hotels & Resorts, Özbekistan’da 3 yeni otel için anlaştı.


Turizm Güncel

Dedeman Hotels & Resorts ve Zarafshan Golden Group, Özbekistan’da üç otelin açılışı için Dedeman İstanbul’da düzenlenen imza töreniyle anlaştı.  

Oteller, Dedeman Tashkent, Zarafshan Managed by Dedeman ve Rest&More by Dedeman Navoi Özbekistan isimleriyle hizmet verecek.

Dedeman, Özbekistan’daki imza süreçleri tamamlanan yatırımlarla birlikte Temmuz 2024 itibariyle yurtdışındaki otel sayısını 7’ye çıkaracak. Hizmete açık 29, imzalı 21 ve imza aşamasında 11 olmak üzere toplam 61 otel ve 1.700 çalışanı ile hizmet veren Dedeman; 2025 yılı sonuna kadar hizmet verdiği ülke sayısını 10’a çıkarmayı hedefliyor.

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te yer alacak olan 103 odalı Dedeman Tashkent, Temmuz 2024’te kapılarını misafirlere açacak.

Navoi’de hizmete açılacak olan Zarafshan Managed By Dedeman, bu yılın mayıs ayında misafirlerini ağırlamaya başlayacak. Zarafshan Managed By Dedeman, 2 stüdyo daire, 4 süit, 36 çift kişilik, 16 tek kişilik olmak üzere toplam 58 odası, 150 kişilik restoranı ve SPA merkezi ile hizmet verecek.

Rest & More By Dedeman Navoi Uzbekistan ise, Zarafshan Nehri’nin kıyısında hizmet verecek. Bu yılın mayıs ayında kapılarını açacak olan otel, 60 odası, SPA ve toplantı odası ile hizmet verecek.

“Uluslararası pazarda genişlemek için önemli adımlar atıyoruz”

Dedeman Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Özmestçi, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün 3 otelimizin imzası için bir araya geldik. Yeni otel projeleri ile uluslararası pazarda genişlemek için önemli adımlar atıyoruz. Bu yeni projeler sadece Dedeman’ın büyüme stratejine değil Özbekistan’ın turizm alanında gelişmesine da katkı sağlayacak.” İfadelerini kullandı.

“Özbekistan’a 3 marka ile girdik, 10’a çıkaracağız”

Özbekistan’da bir otel için anlaşmaya hazırlandıklarını fakat otel sayısının 3’e çıktığını ifade eden Dedeman Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Demiray şu açıklamalarda bulundu:

“Bundan 2 sene önce ‘17 otelimiz var, bunu 50’ye 60’a çıkartacağız’ deseydim beni döverlerdi. 2 markamız vardı, şu anda 10 markamız var. Yenisi geliyor. Second Home yapacağız, yakın zamanda duyurusunu yapacağız. Özbekistan’a 3 marka ile girdik ama 10 markanın tamamını yaparız diye düşünüyoruz. 1 otel için anlaşmaya gitmiştik Ulugbek Bey çantadan 2 otel daha çıkardı. Çok önemli lokasyonları olan çok özel bir ülke. Bizim hem dost hem kardeş ülkemiz.

“Yerli markaların yeri yabancı markalara göre farklı”

Ticaret anlayışımız değişiyor. Dostluklar önemli hale geldi. Geçtiğimiz günlerde bir yatırımcı ile anlaşma yapmak üzereyiz, o kadar ileri gitti ki Dost kalalım anlaşmayı askıya alalım’ dedik. Herkesin Dedeman’ı olalım derken samimiyiz. Bunlar bizim için olmazsa olmaz. Yerli markların yeri yabancı markalara göre yeri daha farklı bence. Daha yakın ve rahat hissediyorlar.  Bizim bu samimiyeti dünyanın her yerine götürmemiz lazım. Turizm çeşitliğine ihtiyaç var, kültüre, inanca, gastronomiye yönelim. Bu yüzden bu kadar çok marka kurduk. Hayal kurmak güzel. Bunun için bir şeyler yapmamız, kutunun dışına çıkmamız lazım.

“Temmuz ayında 75 otele ulaşacağız”

Dedeman Türkiye’de 81 ilde dünyada da 10 ülkede olacak demiştik. En geç seneye 10 ülkeye ulaşacağız. Temmuz ayında 75 otele ulaşacağız. Murat Dedeman’ın 50 yılda 50 otel hedefi vardı. Bu gururu gidip mezarında kendisiyle paylaşacağım.”

Zarafshan Golden Group Yönetim Kurulu Başkanı Ulugbek Fayziyev ise “Ülkemizde turizmi geliştirmek adına yeni kararnameler çıkıyor. Türkiye ile ilişkilerimiz çok yakın. Dedeman ile 3 otel için anlaştık daha da fazla otel açacağız” dedi.



Bu Haber 21.03.2024 - 19:16:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.