Danıştay, Milas'a yapılmak istenen liman projesine onay verdi 

Danıştay, Milas'a yapılmak istenen liman projesine onay verdi 
Danıştay, Milas'ta bulunan Güllük Körfezi'ne yapılması planlanan liman projesine ait ÇED olumlu kararını iptal eden mahkeme kararını bozdu.

Milas-Güllük Körfezi’nde yapılmak istenen liman işletmesine verilen Çevresel Etki Değerlendirne (ÇED) olumlu kararı mahkeme tarafından iptal edilmişti. Söz konusu iptal kararı Danıştay tarafından bozuldu. Aynı zamanda ”ÇED olumlu” kararının iptali davasının reddine de karar veren  Danıştay 4. İdaresi konunun yeniden mahkemeye taşınmasının da önünü kapatmış oldu.

İasos için gönüllü hukuk mücadelesi veren Avukat Ayşe Yaka “Bu bir hukuk skandalı. Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. 3 bin yılın yok edemediği antik kent bu kararla yok olma tehlikesi altına girdi.” dedi.

Muğla Çevre Platformu’ndan Neşe Tuncer ise şu değerlendirmede bulundu: “Körfez’de nesli tükenme tehlikesi altında olan türler var. Ayrıca burada yaşayan yurttaşlar balıkçılıkla geçimini sağlıyorlar. Bu bölgeyi bir şirketin kârı gözetilerek sanayi alanına çevirmek istiyorlar. Milas, İzmir-Aliağa gibi olacak.”

2022 Haziran’ında proje için ÇED olumlu kararı verilmiş, bu nedenle Muğla Büyükşehir Belediyesi, Milaslılar ve pek çok dernek tarafından Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde iptal davası açılmıştı.


Bu Haber 19.03.2024 - 08:08:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.