Corendon Airlines 18. yaşını kutluyor

Corendon Airlines 18. yaşını kutluyor

Hollanda, Belçika, Almanya, İngiltere, Polonya gibi birçok Avrupa ülkesinden başta Türkiye olmak üzere dünyanın popüler tatil destinasyonlarına düzenlediği uçuşlarla uluslararası bir tatil havayolu konumuna gelen Corendon Airlines, bugün 18. yılını kutluyor.


Corendon Turizm Gurubu bünyesinde kurulan Corendon Airlines, ilk uçuşunu 12 Nisan 2005 tarihinde CAI 855 uçuş koduyla, Sabiha Gökçen’den Amsterdam’a 136 yolcu ve 6 mürettebat eşliğinde gerçekleştirmişti. Kurulduğu günden itibaren filosunu ve uçuş ağını düzenli bir biçimde büyüten Corendon Airlines; bugün biri Türkiye, 2’si Avrupa bayraklı olmak üzere üç havayolu şirketi ve 38 uçaklı filosuyla yılda 10 milyonu aşkın yolcu taşıyor. Avrupa’nın birçok ülkesine başta Türkiye olmak üzere İspanya, Yunanistan, İtalya, Portekiz, Mısır, Fas gibi en popüler tatil destinasyonlarından direkt uçuşlar sunan Corendon Airlines, ayrıca Türkiye’ye de en fazla turist getiren havayolu şirketleri arasında yer alıyor.

“Yılda 10 milyon yolcu taşıyan uluslararası bir havayolu konumuna yükseldik”

Sabiha Gökçen - Amsterdam hattında gerçekleştirilen ilk uçuşlarının üzerinden 17 yıl geçtiğini belirten Corendon Airlines Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, Corendon Airlines personeli ile paylaştığı kutlama mesajında, “İlk uçuşumuzu 12 Nisan 2005 tarihinde gerçekleştirmiştik. TC-TJA kuyruk koduyla havalanan Boeing 737-300 ile yaptığımız o ilk uçuştan bugünlere geldiğimizde, 65 ülkede 165 havalimanına uçuş yaparak yılda 10 milyon yolcu taşıyan uluslararası bir havayolu konumuna yükseldik. 17 yıllık serüvenimizde bu başarıya imza atmamızı sağlayan, şu an aramızda bulunan ya da bulunmayan tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor; 18. sezonumuzun şirketimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Corendon Airlines; Almanya, Avusturya, İsviçre, Hollanda ve Belçika pazarlarındaki büyük rakiplerin arasına girerek elde ettiği başarıdan sonra şimdi de İngiltere, Polonya ve Danimarka pazarlarında düzenlediği başarılı operasyonlar ile adından söz ettiriyor.



Bu Haber 12.04.2022 - 13:48:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.