Çetin Ay: Turizm Bakanlığı bize baskı yapıyor, cezalandırıyor

Çetin Ay: Turizm Bakanlığı bize baskı yapıyor, cezalandırıyor

Ay Cruise Yönetim Kurulu Başkanı ve Costa Group Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay, Türkiye'de iş yapmasının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından engellendiğini ileri sürdü.


Costa Grubunun Venezia isimli gemisinin İstanbul’u ana liman yapmasında önemli rol oynayan Ay Cruise Yönetim Kurulu Başkanı ve Costa Group Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay geminin 28 Nisan’dan itibariyle Fly&Cruise sistemi ile İstanbul merkezli Ege ve Akdeniz turlarına başladığını hatırlattı.

"Her ay 40 bin zengin turist geliyor"

Bu sayede Türkiye’nin bir kuruş dahi harcamadan dünyanın dört bir yanında tanıtım yaptığını ve her 40 bin zengin turist çektiğini kaydeden Çetin Ay, “Gemilerin 3000 kalemi bulan iş tedarik zincirlerini, gıda, içecek ve diğer alımlarını ülkemizden yapacağı anlaşmamıza ilave olarak yeni gemilerin Türkiye'de üretimi ve diğer gemilerin modernizasyonları için de Alman ve İtalyan ortaklarımızla anlaşmaya varmıştık. Türkiye'miz bu anlaşmalarımız ile kısa zamanda milyarlarca euro kazanacaktı.” dedi.

Türkiye’de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile resmi ve özel makanların baskı, yıldırma ve cezalandırma tutumları ile karşı karşıya kaldıklarını kaydeden Ay, “Kamuoyuna Duyuru” başlıklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Baskı, yıldırma, cezalandırma”

“Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Turizm Bakanlığının, merkezi ve yerel kurumlara bağlı resmi ve özel yetkili makamlar ile Galataport yetkililerinin, ilk seyahatimize başladığımız 28 Nisan 2022'den beri hizmet aldığımız tüm birimlerce şirketimize yönelik eşzamanlı ve periyodik olarak hiçbir şekilde anlamlandıramadığımız ve bugüne kadar dünyanın hiçbir ülkesinde karşılaşmadığımız şekilde bir baskı, yıldırma, cezalandırma, tüm uygulama ve prosedürlere uygun olarak hazırlanıp tarafımızca yapılan başvuru ve taleplerimize olumsuz dönüşler, fahiş fiyatlarla tekrarlanan ücretlendirmeler ve çeşitli engelleme politikaları neticesi, üzülerek açıklamak zorundayız ki; bugüne kadar Türkiye'de yaptığımız yatırımlar ve yapmayı planladığımız bütün projeleri durdurma kararı almış bulunmaktayız. 5.600 yeni personel alımı için yaptığımız açıklamalarımız geçerlidir. Elbette biz, işe alacağımız yeni personellerimiz ile yurtdışında devam eden faaliyetlerimizde birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

“3-5 bin euro harcayıp dönen bir gurbetçi olmam isteniyor”

İtalyan ve Alman ortaklarımdan, tarafımıza yöneltilen tacizden dolayı özür diliyorum. Ülkeme bir daha yatırım yapmamak üzere ülkemden ayrılma kararı almam için zorlanıyorum. Benden sadece Almanya'dan ülkesine yılda bir gidip gelen, 3-5 bin euro harcayıp dönen bir gurbetçi olmam isteniyor. Büyük ölçekli ticaret yapmam engelleniyor. Ülkeme 4 sefer büyük projeler getirmeye çalıştım, ayrı ayrı her biri milyar dolarlık projelerdi. Ve her seferinde açık ve net bir biçimde engellendim. Uğradığım açık ve gizli tehditlerden, engellemelerden dolayı Alman ortaklarımdan ve ailemden özür diliyorum.”



Bu Haber 30.08.2022 - 09:52:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yazık Oldu.

    Serdar Tan 31.08.2022 - 11:08

    Çetin Ay’a bunu yapan Türkiye bize neler yapmazki. Ülke sevmenin bayrak aşığı olmanın ağır cezaları oluyor malesef.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.