Çetin Ay: İstanbul’u turizm başkenti yaptım, başıma gelmeyen kalmadı

Çetin Ay: İstanbul’u turizm başkenti yaptım, başıma gelmeyen kalmadı

AyCruise Yönetim Kurulu Başkanı ve Costa Group Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay, Türkiye’de gördüğü muamele ilgili sert açıklamalarda bulundu.


TurizmGüncel - Özel

Costa Cruises’ın en büyük gemisi Costa Venezia’nın İstanbul’u home-port yapmasını sağlayan AyCruise Yönetim Kurulu Başkanı ve Costa Group Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay, Türkiye’ye getirmek istediği yatırımların engellendiğini belirtti.

“İstanbul’u turizm başkenti yaptık, başımıza gelmeyen kalmadı”

Turizm Güncel’e açıklamalarda bulunan Çetin Ay, “İstanbul’u turizmin başkenti yaptık, başımıza gelmeyen kalmadı. Destek olacakları yerde köstek oldular. Costa’nın en büyük gemisini İstanbul’a getirdik. Bu gemi sayesinde ülke uzun vadede milyarlarca euro para kazanacak. İstanbul otelleri kruvaziyer turistleri tarafından dolduruluyor. Haftada 8 bin zengin turist geliyor. Ayda 40 bin eder. İstanbul’daki 5 yıldızlı oteller benim şehre getirdiğim kruvaziyer gemisi sayesinde doluyor.” dedi.

Helal Umre turları

İkinci hedefinin İstanbul kalkışlı helal Umre kruvaziyer turları olduğunu açıklayan Çetin Ay, devletten destek almak bir yana, engellendiklerini kaydetti. Ay, “Ben İstanbul’u Osmanlıdan sonra islam coğrafyasının turizm başkenti yapacağım.“ diye konuştu.

“Türkiye'deki yatırımlarımız bazı kesimleri rahatsız etti”

Yatırımlarının Türkiye’deki bazı güçleri aşırı derecede rahatsız ettiğini söyleyen Çetin Ay, “Projelerimizi engellemeye çalışıyorlar. Birisi 3 yıldır görüştüğüm ve iş yapmak için ortaklığa başladığım şirkete, bu işi kendisiyle birlikte yapmayı teklif ediyor. Kendimi haysiyetsiz, onursuz hissetmem için çabalıyor. Ama ben hayatımın hiçbir döneminde haysiyetsiz yaşamadım.” değerlendirmesinde bulundu.

“İşimizi elimizden almaya çalışıyorlar”

Devletten ne maddi ne manevi destek aldıklarını kaydeden ay, “Adımızı bile kullanmadıkları gibi, işimizi elimizden almaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı. “Yöneltilen bu tacizden dolayı, İtalyan ve Alman ortaklarımdan özür diliyorum” diyen Çetin Ay, ülkeye yatırım yapmamaya ve ülkeyi terk etmeye zorlandığını ileri sürdü.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeme izin verilmiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Belçika’da görüştüğünü ve Erdoğan’ın kendisine “Türkiye’ye yatırım getirin” dediğini belirten AyCruise Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Ay, Türkiye’de Cumhurbaşkanının etrafına duvarlar örüldüğünü ve onunla görüşmesine izin verilmediğini belirtti. İstanbul’un kruvaziyer turizmine yaptığı katkının resmi yetkililerce kendi başarıları gibi sunulmaya çalışıldığına dikkat çeken Ay, 3-4 defa teşebbüste bulunmasına rağmen Erdoğan ile görüşemediğini belirtti.



Bu Haber 07.06.2022 - 14:23:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Anıl Sumer 09.06.2022 - 12:21

    Türkiyeye, ekonomiye ve istihdama önemli katkılar sağlayacak bu büyük ve önemli projeyi kendi egoları için sizin gibi değerli vatan sever iş adamlarına neden bu kadar zulüm yaptıklarını tahmin ediyorum ama anlatamam. Herşeye rağmen ne mutlu Türküm diyene ????????????????????????

  • Yazık çok Yazık !!!

    Enes ARTTIRAN 09.06.2022 - 12:17

    Madem AKP de tanıdığın yok,niye bu kadar para harcayıp,bu kadar yatırım yapıyorsunuz? Memleketi düşünen mi kaldı..

  • Çetin ay

    Doğukan Aşkın 09.06.2022 - 12:06

    Çetin ay bey Türkiye'yi bilmeden etmeden böyle büyük bir proje getiriyorsunuz keşke önceden mağdur iş adamları ile görüşseydiniz Türkiye'ye bırakın iş yapmaya tatile bile gelmezdiniz siz Almanya'ya hemen geri dönün bir daha buralara gelmeyin!!!

  • Çetin AY

    Semihcan öztürk 09.06.2022 - 12:06

    Çetin Ay Bey sizi araştırdım. Almanyada Türkiyeyi ve bayrağınızı güzel temsil ediyorsunuz ve seviliyorsunuz. Anlaşılan Alman disiplini ve dürüstlüğüne alışmışsınız. Fakat burası Türkiye buradaki siyasete ayak uydurmayana mama yok.

  • Değerlerin yanında olmak Vatan Görevidir.

    Battal Duran 08.06.2022 - 11:46

    Değerlerin yanında olmak, Vatan Görevidir. Almanya Endüstri ve Ticaret sektörün seçkin iş adamlarından olan ve Türk Dünyasının Değeri Çetin Ay bey Türkiye ekonomisine ve gelişmesine başarılı katkılarını olağan üstü gayret ve fedakarlıkla sürdürmektedir. Çetin Ay Bey'in ülkemiz için gösterdiği bu fedakarlıklarına ve yeni projelerine karşı engeller konulması, onun alınteri emeğinin ve bütün çabaların boşa çıkartılmak istendiğini görünmektedir. Uluslararası iş dünyasının itibarını kazanmış, Devletler seviyesinde kefil kabul edilen mümtaz bir şahsiyet olan Çetin Ay bey, Türkiye yi uluslararası alanda olağan üstü gayretleri ile tanıtımını hala sürdürmektedir. Çetin Ay beyin bu gün gizlenmiş emperyalizmin derin güçlerine karşı tek başına kaldığını ülkemiz devlet büyükleri bildiği gibi, Türk dünyası aksakallıları da bilmektedir. Değerimiz ve çehremiz Çetin Ay bey yanında müdahil olmak ülkemiz kalkınmasına en doğal katkıya destek olmak demektir. Daima ve her zaman onun yanında ve destekçisi olmak en doğal Vatan görevi olduğunu biliyoruz. Milletimizin Değeri ve Çehresi Çetin Ay beye başarıların devamını diliyorum. #TürkMilleti arz ederim.

  • Memleket Adamı

    Erdem Karakurt 07.06.2022 - 08:35

    Değerli büyüğüm abimiz hemşehrimiz Çetin AY 'ın içindeki memleket aşkını ve uhdelerini biz biliriz. Kaman sevdalısı kardeşimiz Taner' in yarım kalan hayallerini bir baba olarak tamamlamak abimizin yüreğine bir nebze olsun su serpecektir. Her baba gibi. Lütfen yolunu açın. Açın ki hem hayaller gerçeğine kavuşsun hemde memleketimize büyük bir iş olanağı olsun. Yanında değiliz ama elimizden ancak bu kadarı ile yüreğimizi sana açıyoruz. Allah yolunu bahtını açık etsin güzel yürekli abim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.