Beledıye napıyor
10yıl once yazın ınsaat yapmak yasaktı beledıye karar mı degsıtırdı ne bu sımdı
Türkiye'nin önde gelen turizm bölgelerinden Çeşme'den inşaatlar hız kesmeden devam ediyor. İnşaatların molozları ise ormanlık alanlara dökülüyor.
Türkiye’nin önemli turizm destinasyonlarından biri olan Çeşme aynı zamanda müteahhitlerin de gözdesi. Bir yandan villa ve rezidans inşaatları devam ederken diğer yandan milyonlarca liralık inşaatların atıkları ve molozları gelişigüzel çevreye ve ormanlık alanlarına dökülüyor.
Sözcü'den Gamze Elçi ve Cem Cengiarslan’ın haberine göre, Çeşme Yarımada Çevre Derneği Kurucu üyesi Hasan İsmail Andıç, birileri tarafından gelişigüzel çevreye dökülen inşaat atıklarına tepki gösterdi. Andıç, "Burada gördüğünüz gibi her yer moloz yüzlerce moloz dökülmüş. Buralar belediye ve çevre müdürlüğünün sorumluluğunda olan yerler onlardan izinsiz hiçbir şey yapılmaması lazım onlar tarafından sürekli denetleniyor olması lazım " diyerek Çeşme Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nü göreve çağırdı.
Çeşme Alaçatı, Alaçatı Port mevkisi, Mahmurbaba çevresi ve Sarnıç mevkisinde neredeyse adım atılan yerde inşaat atıklarını görmek mümkün.
Milyon dolarlık inşaatlardan, lüks sitelerden çıkan atıklar sokaklara, yeşil alanlara ve ormanlara kaçak olarak atılmış halde. Etrafta ise traktör kasasında moloz yığınlarını görmek mümkün. İnşaat ve tadilat yapanlar inşaata milyonlar harcarken, atıkları için bir traktör çağırıp düşük ücretlerle bu atıkların çevreye bırakılıp doğanın katledilmesine göz yumuyor.
Ormanlık alana atılan cam şişe ve cam parçaları ise orman yangınlarına davetiye çıkarıyor. Ormanlık alan içerisine dökülen moloz yığını ve inşaat atıkları arasında koltuk, klozet, duşakabin parçası, dolap, araba camına kadar ne ararsanız var.
Çevreciler doğayı katledenlerin cezalandırılmasını ve Çeşme'ye yakışmayan bu görüntülerin bir an önce yetkili kurumlarca ortadan kaldırılmasını istiyor.
10yıl once yazın ınsaat yapmak yasaktı beledıye karar mı degsıtırdı ne bu sımdı
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri