Benzine ve motorine ÖTV zammı geldi
Benzin, motorin ve otogazda (LPG) maktu ÖTV tutarları altı aylık üretici enflasyonu kadar zamlandı. Benzin ve motorinde yaklaşık 2'şer TL'lik vergi zammı oldu.

Son yıllarda kur ve vergi artışlarıyla hızla artan akaryakıt fiyatlarına bugün bir zam daha geldi.
Sözcü'de yer alan habere göre, 16 Temmuz 2023'te Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıtta maktu özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarları 5'er TL artırılmış ve bu tutarların 6 ayda bir üretici fiyat endeksi (ÜFE) artışı oranında zamlanması düzenlenmişti.
Bu karar doğrultusunda, bugün TÜİK'in açıkladığı altı aylık üretici enflasyonu kadar, benzin, motorin ve otogazdaki (LPG) maktu ÖTV miktarları artırıldı.
TÜİK altı aylık üretici enflasyonunu yüzde 19,49 olarak hesapladı.
Bu doğrultuda, litrede motorinde 8,86 TL, benzinde 9,45 TL maktu ÖTV tutarlarına yüzde 19,49 oranında zam geldi. Litrede maktu ÖTV tutar benzinde 11,29 TL'ye, motorinde 10,59 TL'ye, otogazda 8,67 TL'ye yükseldi.
Bu artışlara bir de yüzde 20'lik KDV ekleniyor.
Böylece, litrede motorine 2 lira 7 kuruş, benzine 2 lira 21 kuruş, otogaza 95 kuruş zam geldi.
ÖTV zammı ile birlikte benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 44,70 TL'ye, Ankara'da 45,70 TL'ye, İzmir'de 46,06 TL'ye yükseldi.
Motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 44,60 TL'ye, Ankara'da 45,63 TL'ye, İzmir'de TL'ye 46,00 TL'ye yükseldi.
İlgili Haberler

Trabzon turizmde rekor kırıyor: 9 ayda 1,4 milyon ziyaretçi
Karadeniz’in en önemli destinasyonlarından olan Trabzon’u 2026’nın ilk 9 aylık zaman diliminde 1 milyon 402 bin 155 kişi ziyaret etti.

Financial Times üzerinden Antalya Havalimanı'nın işletmecisi TAV’a ceza tehdidi
Financial Times, Rus havayolu şirketlerine uygulanan ambargoya rağmen Ural Airlines'ın TAV tarafından işletilen Antalya Havalimanı'na uçtuğunu belirterek TAV'ı hedef aldı.

Turizmin kalbi Antalya'da atmaya hazır! ATF Türkiye basın toplantısı gerçekleşti
Türkiye'nin ve Akdeniz bölgesinin en verimli turizm buluşması ATF Türkiye, 26-27-28 Ekim 2026 tarihlerinde ANFAŞ Antalya Fuar Merkezi'nde toplanacak. Fuar öncesi bir basın toplantısı düzenlenirken, toplantıda ATF26 Türkiye'nin rakamları, yenilikleri ve programına ilişkin detaylar kamuoyu ile paylaşıldı.



%20(2).gif)

