Barut Otellerinin felsefesi ABD’li akademisyenin makalesine konu oldu

Barut Otellerinin felsefesi ABD’li akademisyenin makalesine konu oldu
Barut Otelleri’nin mutlu çalışan-mutlu misafir felsefesine bağlı olarak hayata geçirdiği çalışan memnuniyeti odaklı yenilikleri ABD’li akademisyenlerin makalesine konu oldu.




Barut Otelleri’nin çalışanlarına yönelik yenilikçi yaklaşımları, grubun çalışan memnuniyeti oranlarının artmasını sağladı. Barut Otelleri İnsan Kıymetleri Direktörlüğü ile Amerika’daki Auburn ve Güney Florida Üniversitelerinden akademisyenlerin ortak çalışmasında ‘‘Çalışan Yemeklerinin Çalışan Memnuniyeti ve Otel Üzerindeki Etkisi’’ konulu makale kaleme alındı. Amerika’da alanında öne çıkan birçok profesörden oluşan hakem heyeti tarafından onaylanan makale, International Association of Hospitality Financial Management Hakemli Dergisinde yayımlandı. Makalede, çalışana misafir gibi hizmet sunmanın getirdiği başarının detayları aktarıldı. 13 sayfa uzunluğundaki makalede, hizmet sektörünün çalışanlar ve misafirler arasındaki yoğun etkileşime dayalı olduğu, mutlu ve memnun çalışanların misafirlere daha iyi hizmet sunduğu; mutlu misafirlerin şirketin karlılığı, finansal başarısı ve sürdürülebilirliğinde büyük öneme sahip olduğu gibi konular yer alıyor. Makalede yer alan ‘‘çalışan memnuniyeti ile finansal performans arasındaki ilişkiye, finansal performansla doğrudan ilişkisi olan müşteri memnuniyeti aracılık etmektedir; popüler inancın aksine, parasal teşvikler tek veya asıl motivasyon kaynağı değildir. (Sorauren, 2000) İnsanları motive etmenin en iyi yolu, onlara insan muamelesi yapmaktır’’ satırları dikkat çekiyor. Makalede yer alan faklı dönemlerde gerçekleştirilmiş araştırmaların sonuçlarında da benzer konuların ele alındığı gözlemleniyor, akademisyenler Erdem ve Duman tarafından 2016’da Türkiye'de yapılan bir çalışmada, çalışanların yemeğinin servis edilme şeklinin iş memnuniyetini olumlu yönde etkilediği sonucunun ortaya çıktığı görülüyor.

Barut Otelleri BHM A.Ş. İnsan Kıymetleri Direktörü İbrahim Hakan Yılmaz, akademik çalışmaları kapsamında barınma, ulaşım ve yan hakların da bu makale serisine konu olduğunu; önümüzdeki süreçlerde araştırma sonuçlarının sektöre duyurulacağını belirtti. Akademik çalışmaların grubun yönetişim biçiminin yeniden yapılandırma ve inşasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yılmaz; makalelerin dünya çapında konaklama sektörünü bilgilendirici kaynak niteliğinde olduğunu iletti. Barut Otelleri’nin yemekhanelerini bistrolara dönüştürme projesinin detaylarını aktaran Yılmaz, mimarların birçok detayı göz önünde bulundurarak alanları projelendirdiğini, mevcut yemekhanelerin tüm dekor ve ekipmanlarının tamamen yenilendiğini, sıcak, aydınlık ve dinamik renkler kullanılarak modern ortamlar oluşturulduğunu kaydetti. Düzenli olarak yapılan otuz üç soruluk çalışan memnuniyeti anketlerinde, bir yıl önceki aynı döneme ait skorlarda pozitif yönde ciddi bir artış yakalandığı belirtildi.

Barut Otelleri ile iş birliği gerçekleştiren akademisyenler bu çalışma için ikincil verilerle deneysel bir metodoloji kullandı. Araştırmacılar, otelin yönetim ekibiyle çalıştı. Otel, çalışan restoranında yenilikler gerçekleştirdi. Üç aylık çalışan memnuniyeti verileri, çalışan restoran ve yemek servisi iyileştirilmesinden önce ve sonra toplandı. Araştırmacılar araştırmalarına ek olarak Barut Otelleri’nin anket sonuçlarından da yararlanarak şu sonucu elde etti:

  • Çalışanların yemek kalitesi arttıkça çalışan memnuniyeti önemli ölçüde artacaktır.

  • Çalışanların yemek tatmini, genel çalışan memnuniyetini öngörür.

  • Çalışan memnuniyeti, otellerin finansal performansı ile ilişkilidir.



Bu Haber 14.12.2020 - 18:50:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • cem kara 17.12.2020 - 10:05

    merhaba. açlık sınırının altında maaş verip kaliteli misafir bekleyen işletmelerin başarıya ulaşması uzun zaman alacaktır. personeliniz yılda kaç defa sinemaya tiyatroya pikniğe gidiyor. verilen maaşlar geçim sağlamaya yetmiyor ki başka yerlere harcasak. mesala ben 12 yılda ailemle 1 defa sinemaya gittim. sözde 20 yıldır turizm personeliyim iki dil konuşabiliyorum ????????????????

  • Fatih öz 16.12.2020 - 11:26

    merhaba otellerimize zengin misafirin gelmesi için personelin ilgilenmesi önemli Bi etken. Ama personelin geçim sıkıntısı çekerken misafire % 100 güleryüzlü olmasını beklemek deveye hendek atlatmaktır. yada sahte gülücüktür. otel ayırt etmeksizin hk bahçe bulaşık departmanı personelmaaşları asgari ücret ten en az 1000 TL fazla aşcı teknik ön büro asgari ücretten 1500 - 2000 TL arası fazla alırsa yüzlerindeki sahte gülücükler gerçeğe dönüşebilir.

  • Kaan karaman 15.12.2020 - 08:01

    Merhaba bende lara barut collection hotel de bir staj dönemim ve ardından personel olarak bar departmanında görev yaptım otelimiz titizlik personel memnuniyeti ve kurallar akabinde önem gösteren bir grup . Kendimi barut hotelde çok iyi kariyer yapabilecegim uzun yillar calısma hedefim oldugunu buradan belirtmek isterim . Bar tepartmanında görev yapmis olarak biz hep bir aile olduk tesekkurler lara barut collection teşekürler FB departmanı ????????????

  • Caner köse 15.12.2020 - 12:12

    Ben şuan da 14 tane otel zinciri bir kurumsal otel çalışanıyım benim çalışdığım kurumsal zincir otel yönetimi çalışanlarını önemsemeyi bırakın müşteri tatil yapsın ama yemek yemeden su iç meden gitsin zihniyetin den güya sektörün örnek işletmesi dir belki de

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.