Bakanlıktan TÜRSAB’a yazı: Turizm belgesi almayan oteller acentelerle çalışamayacak

Bakanlıktan TÜRSAB’a yazı: Turizm belgesi almayan oteller acentelerle çalışamayacak

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tüm il kültür ve turizm müdürlükleri ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine yazı gönderdi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tüm il kültür ve turizm müdürlükleri ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğine (TÜRSAB) gönderilen yazıda 28 Temmuz’dan itibaren turizm belgesi ya da basit turizm belgesi bulunmayan konaklama tesislerinin seyahat acenteleriyle çalışamayacağı belirtildi.

Yazıda tarihinde Turizmi Teşvik Kanunu'nda 28 Temmuz 2021’de yapılan düzenlemeyle konaklama tesislerinin faaliyette bulunabilmeleri için Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm işletmesi belgesi veya basit konaklama turizm işletmesi belgesi alma zorunluluğu getirildiği hatırlatıldı.

Ayrıca, 28 Temmuz 2021’den önce faaliyette bulunan ve bakanlık tarafından verilen turizm işletmesi belgesine sahip olmayan tesislerin, 28 Temmuz tarihine kadar il kültür ve turizm müdürlüklerine başvurmaları halinde basit konaklama turizm işletmesi belgesi verilecek.

Başvurularda süre uzatımı yapılamayacak ve seyahat acenteleri bakanlıktan turizm belgesi almamış konaklama tesisleriyle çalışamayacak.

Öte yandan yazıda acentelerden, konaklama tesisleriyle anlaşma yaparken tesislerin bakanlık onaylı turizm işletmesi belgesi veya basit konaklama tesisi turizm işletmesi belgesi alıp almadıklarına dikkat edilerek anlaşmalarının gözden geçirmeleri gerektiği belirtildi.



Bu Haber 16.06.2022 - 15:22:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.