Bakanlık, işçilerin parasıyla alınan araziyi de turizme açıyor

Bakanlık, işçilerin parasıyla alınan araziyi de turizme açıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizme tahsis etmek üzere 'acele kamulaştırma' kararı aldığı Çeşme ve Urla'daki 511 parsel arazinin içinde, Genel İş Sendikası'na bağlı işçilerin parasıyla satın alınan ve işçiler için tatil kampı kurulması planlanan arazinin de bulunduğu ortaya çıktı.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılan ve turizme tahsis edilmek edilmek istenen Çeşme ve Urla'daki arazilerin içinde, işçilerin parasıyla alınan ve kamp kurulması planlanan Urla'daki arazinin de bulunduğu belirtildi.

Genel-İş Sendikası tarafından 1975 yılında İzmir'in Urla İlçesi'nde satın alınan 61 dönümlük tatil kampı arsası, Cumhurbaşkanlığı kararıyla acele kamulaştırma alanı içerisine alındı. Genel-İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, “Urla arsamıza el konulmak isteniyor. 102 bin işçinin hakkını bir avuç zengin golf oynasın diye kimseye yedirmeyiz” dedi.

CHP ve İYİ Parti'li vekiller konuyu TBMM'ye taşıdı

Sözcü gazetesinden Erdoğan Süzer'in haberine göre, başta belediyeler olmak üzere ülke genelindeki bir çok kamu ve özel sektör kuruluşunda temizlik, çöp toplama, kanalizasyon ve asfalt gibi zor işlerde çalışan 102 bin yoksul işçinin tatil kampı hayali, hükümetin ‘acele kamulaştırma' kararıyla sona erdi. Kamulaştırma nedeniyle topraklarını kaybedecek olan vatandaşlarla DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası'na üye 100 bini aşkın işçi, kararın şokunu yaşıyor. CHP ve İYİ Parti milletvekilleri de konuyu TBMM gündemine taşıdı.

''İşçiler aldıkları maaşlarla o otellerde tatil yapamaz''

Kamulaştırılacak parseller arasında denize sıfır 61 dönüm arsası bulunan Genel-İş Sendikası'nın Başkanı Remzi Çalışkan, arsayı 1975 yılında dönemin Genel-İş Başkanı Abdullah Baştürk tarafından işçiden toplanan aidatlarla satın alındığını, ancak sit alanı olması nedeniyle 45 yıldır çivi dahi çaktırılmadan boş bekletildiğini söyledi. Sendika üyesi işçilerin ağırlıklı olarak temizlik, çöp toplama, kanalizasyon ve asfalt gibi ağır işlerde çalıştıklarını, aldıkları maaşlarla otellerde tatil yapma imkanı bulamadıklarını anlatan Çalışkan, bu kararla işçilerin tatil hayaline de darbe vurulduğunu belirterek şunları söyledi:

''100 bini aşkın işçinin hakkını kimseye yedirmeyiz''

İşçilerin tatil umudu olan Urla'daki arsaya el konulduğunu ifade eden Genel-İş Sendikası'nın Başkanı Remzi Çalışkan şunları söyledi: “Hiçbir işçimiz o arsalara yapılacak lüks otellere gidemez. İşçinin malının kimlere peşkeş çekileceğini, nasıl bir rant alanına dönüştürüleceğini bekliyoruz. Ancak, emek örgütü olarak 100 bini aşkın işçinin hakkını kimseye yediremeyiz. Hukuk yoluyla hakkımızı arayacağız. Gerekirse AİHM'e gideceğiz. Kamulaştırmanın kaldırılması için arsamızda yapacağımız eylemler de dahil her yolu deneyeceğiz.”



Bu Haber 29.01.2020 - 10:50:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.