Bakanlık depremde çöken ve zarar gören otel sayısını açıkladı

Bakanlık depremde çöken ve zarar gören otel sayısını açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 1.030 otelin bulunduğu deprem bölgesindeki tesislerden 188 tanesi yıkıldı veya hasar gördü.


Deprem felaketinin bölgedeki konaklama sektörüne vurduğu darbe de belli oldu. Milliyet gazetesinin aktardığı Kültür ve Turizm Bakanlığı raporuna göre, toplamda 1.030 tesisin bulunduğu bölgede 21’i Bakanlık, 26’sı da belediye belgeli olmak üzere toplamda 47 tesis çöktü. Bakanlığa bağlı 81 tesis çeşitli düzeylerde hasar alırken, belediye belgeli tesislerden 31’i ağır, 29’u da orta düzeyde hasar gördü. Çöken veya hasar gören otellerde 2 milyar 156 milyon liralık maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının deprem bölgesinin ayağa kaldırılması amacıyla 11 il için turizm master planı hazırlanacağı belirtildi.

Turizmin temeli olan seyahatin gerçekleşmesi için ulaştırma altyapısında ihtiyaç duyulan iyileştirmeler yapılacak. Somut olmayan kültürel mirası yaşatan, turizm ürünü olarak ziyaretçilere sunulan özgün, yerel ve geleneksel ürünleri üreten veya bu bilgiyi taşıyan kişi ve işletmelerin desteklenmesine de dikkat edilecek. Mevcut turizm rotaları gözden geçirilecek, rotalar üstünde yer alan veya ziyaretçi sayısı fazla olan turistik noktalarda bir önceliklendirme dahilinde zarar görmüş altyapılar onarılacak. Rotalar üstünde yer alan turistik noktaların durumuna göre gerekirse rotalar yeniden tasarlanacak. Tanıtım materyalleri ise kültür ve gastronomi turizmine ağırlık verilerek güncellenecek ve tanıtımlar başlayacak. Konaklama tesisleri başta olmak üzere ihtiyaç duyulan turizm tesislerinin belirlenmesi ve bu şekilde özel sektöre yol gösterimi sağlanacak. Ayrıca, seyahat acenteleri ve konaklama tesislerinin iç ve dış pazarda karşı karşıya kalacağı iptaller nedeniyle kredi ödemelerinde öteleme yapılması da planlanıyor.



Bu Haber 21.03.2023 - 10:03:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.