Artan yaşam maliyetleri İngiltere'de tatil satışlarını nasıl etkiliyor?

Artan yaşam maliyetleri İngiltere'de tatil satışlarını nasıl etkiliyor?

İngiltere'de yaşam maliyeti ile ilgili endişelere rağmen güçlü bir rezervasyon yapma eğilimi olduğu belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Kantar TGI'nin İngiltere'de nisan ayında 24 bin yetişkinle yaptığı araştırmaya göre, İngiliz halkının yüzde 16'sı yaz tatilini şimdiden rezerve etti, yüzde 20'si ise rezervasyon yapmayı planlıyor. Yüzde 77'si yaşam maliyetlerinden, yüzde 75'i Ukrayna savaşından endişe eden, yüzde 41'i ise enerji faturalarını ödeyemeyen bu kesimin yüzde 78'i tatilini yurt dışında geçirmeyi planlıyor.

Yurt dışı tatili isteği artıyor

Kantar'ın elde ettiği verilere göre İngiltere turizm pazarında tatilini yurt dışında geçirmek isteyenlerin sayısı düzenli olarak artıyor. Geçtiğimiz aralık ayında yüzde 28 olan 'tatilimi yurt dışında geçireceğim' diyenlerin oranı ocak ayında yüzde 36'ya, şubat ayında ise yüzde 42'ye yükselmişti. Buna karşın, tatilini ingiltere içinde geçirmeyi planlayanların oranı geçtiğimiz eylül ayından bu yana 5'te 2'ye geriledi.

Tatil harcamaları artacak

Tatilini yurt dışında geçireceğini belirtenlerin yüzde 72'si, tatil harcamasında makul bir artış olacağını ifade ederken, yüzde 19'lük kesim 'harcamamda büyük artış olacak' dedi. Üstelik, 'tatilde çok daha fazla harcayacağım' diyenlerin oranı diğer zorunlu olmayan harcamaları aştı.

3’te 2’lik kesimin durumu belirsiz

Bununla birlikte, ankete katılanların 3'te 2'si rezervasyon yapıp yapmayacağının belirsiz olduğunu belirtti. Bunların yüzde 21'i ekonomik nedenleri, yüzde 49'u ise seyahat kısıtlamalarını gerekçe olarak gösterdi.



Bu Haber 05.05.2022 - 11:24:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.