Antalya’ya 617 milyon TL’lik 5 yıldızlı otel yatırımı
Antalya’ya 617 milyon TL yatırımla 5 yıldızlı 248 odalı otel yapılacak.

Antalya’nın Manavgat ilçesi, Karacalar Mahallesi 277 ada 1 parseldeki 14 bin 447 metrekarelik arazi üzerine 616 milyon 600 bin TL yatırımla 5 yıldızlı otel yapılacak.
Alfa Demirezen Topay Tur. A.Ş tarafından yapılacak otel, Side Coast Hotel ismiyle faaliyet gösterecek.
Otelde 235’i standart, 3’ü engelli, 10’u aile odası olmak üzere 248 oda 506 yatak kapasitesi bulunuyor.
Otelde ayrıca 300 kişilik lokanta, 200 kişilik açık yemek terası, 50’şer kişilik alakart restoran, 100 kişilik sahil restoranı, 50 kişilik patisserie ve içki servisi verilen bar, 100 kişilik çok amaçlı salon, 200 kişilik sinema, TV, kokteyl salonu, açık oyun alanı, açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, kapalı yüzme havuzu, aquapark, Türk hamamı, sauna, tuz-buhar odası, aletli jimnastik salonu, 8 adet masaj ve terapi salonu, 4 adet turizm amaçlı satış ünitesi, mini kulüp, havuz ve restoran barları hizmet verecek.
Proje alanı, Side Turizm Alanı ve Side II Nolu Turizm Merkezi Kızılağaç Bölgesi 1.Etap İlave + Revizyon Uygulama (1/1.000 ölçekli) ve Nazım (1/5.000 ölçekli) İmar Planı’nda kalıyor. Söz konusu parse alanı imar planlarında, Konut Alanları ile Deniz Kaplumbağaları Yuvalama Alanları Koruma Bölgesi olarak tanımlanıyor.
Proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından ÇED süreci başlatıldı.
İlgili Haberler

Bodrum'daki lüks otel konkordato ilan etti! 3 yıl önce hizmet vermeye başlamıştı
Bodrum'da 3 yıl önce alkolsüz her şey dahil konseptiyle hizmet vermeye başlayan Asrı Ala Hotel, 3 ay süreyle konkordato kararı ilan etti.

Dünyanın en iyi 50 oteli arasına girdi! 800 bin kişinin oyuyla seçildi
Condé Nast Traveler'ın okuyucuları tarafından yapılan oylama sonucu Çırağan Palace Kempinski İstanbul, 2026'da dünyanın en iyi 50 oteli arasında yer aldı.

Türkiye’den turizmde büyük atak: 11 basamak birden yükseldi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından hazırlanan 2026 Seyahat ve Turizm Gelişmişlik Endeksi’nde 11 basamak birden yükselmesine ilişkin değerlendirme yaparak; “Turizmde büyümeyi; insanımıza daha fazla kazanç sağlayan, doğamızı ve kültürel mirasımızı koruyan bir anlayışla yönetiyoruz.” dedi.
Yorumlar (1)
Gururumuz
Dünyanın Turizm cenneti olmayı hak kazanan Tarih,Deniz ve Güneş kenti Güzel Antalya'mıza böylesine güzel ve devasa bir kompleksi kazandıracak olan ve varlığı ile her zaman gurur ve onur duyduğumuz hemşehrilerimiz Demirezen&Topay ailelerine başarılar dilerim.



%20(2).gif)

