Antalya’da C plaka krizi: Fiyatlar 4 ayda yüzde 245 arttı

Antalya’da C plaka krizi: Fiyatlar 4 ayda yüzde 245 arttı
Antalya’da C plaka zorunluluğu ve yüzde 245 fiyat artışı taşımacılık esnafının tepkisini çekti. Esnaf, astronomik fiyatların turizmi olumsuz etkileyeceğini belirterek düzenlemenin revize edilmesini istiyor.

Antalya’da ‘C plaka’ tepkisi: “Turizmde milyonlarca kişi nasıl taşınacak?”

Gazete Duvar'dan Ceren Deniz'in haberine göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin C plaka zorunluluğu ve ihale fiyatlarındaki artış, turizm taşımacılığı yapan esnafın tepkisine neden oldu. Bugünkü ihalede bin araçtan sadece 317’sine başvuru yapılırken, esnaf fiyatların astronomik olduğunu belirterek düzenlemenin revize edilmesini talep etti.

4 ayda yüzde 245 artış

Temmuz ayında yapılan ilk ihalede 575 bin TL’den satılan C plakaların fiyatı, bugün yapılan ihalede 1 milyon 980 bin TL’ye çıktı. Esnaf, plaka fiyatlarının artmasının taşımacılık sektörünü zora sokacağını ifade ederken, turizmde milyonlarca ziyaretçinin taşınmasının nasıl sağlanacağı konusunda endişelerini dile getirdi.

"Plakalar rant kapısı oldu"

Taşımacılık sektöründeki temsilciler, plaka fiyatlarının kısa sürede 3 ila 5 milyon TL arasında satışa çıkarılmasını, rant için bir fırsat olarak değerlendirdi. Esnaf, bu durumun sektöre zarar verdiğini ve plaka dağıtım sürecinin adil hale getirilmesini talep ediyor.

Sektör temsilcisi Sefa Çıracı, “C plakaların esnafın ihtiyacını karşılayacak sayı ve fiyatta satılmasını istiyoruz. Mevcut sistem plaka ağalarını besliyor, bu durum taşımacılık sektörünün sürdürülebilirliğini tehdit ediyor” dedi.


Bu Haber 17.12.2024 - 08:59:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.