Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Altın Portakal Film Festivali iptal edildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek, Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edildiğini açıkladı.


Bu yıl 7-14 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenmesi planlanan 60. Altın Portakal Film Festivali’nde Ulusal Belgesel Yarışma seçkisinde yer alan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevlerinden alınan iki kişinin hayatını anlatan ‘Kanun Hükmü’ belgeseli tepkilere neden oldu.

Tepkilerin ardından belgesel seçkiden filmdeki bir kişi hakkında yargı sürecinin devam ettiği gerekçesiyle çıkartılmış, seçkide yer alan 27 belgesel yönetmeninin çekilme kararı almasıyla belgesel “Filmdeki kişinin hakkında yargı sürecinin devam etmediği” açıklamasıyla yeniden seçkiye eklenmişti.

Bu kararın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı festivale desteğini çektiğini duyurmuş, belgesel yeniden seçkiden çıkartılmıştı.

“Festivalin iptaline karar verildi”

Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edildiğini açıklayan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak özüne döndürdüğümüz, yıllara meydan okumuş, Antalya’mızın ve ülkemizin en önemli markalarından biri olan ve 7-14 Ekim tarihleri arasında yapmayı planladığımız Antalya Altın Portakal Film Festivali’mizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum. Şahsıma ve belediyemize malum film üzerinden isnat edilen suçlamaların tamamını da gerçek muhataplarına aynen iade ediyorum.” İfadelerini kullandı.


Bu Haber 30.09.2023 - 07:51:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.