Almanya’dan Kanarya Adaları operasyonları 70 uçuşla başlıyor

Almanya’dan Kanarya Adaları operasyonları 70 uçuşla başlıyor

İspanya'nın popüler turizm bölgesi Kanarya Adaları, Almanya tarafından da 'riskli bölge' kategorisinden çıkarıldı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

İspanya'nın Kanarya Adaları, en büyük iki pazarı Almanya ve İngiltere tarafından 'riskli bölge' kategorisinden çıkarıldı. İki ülkenin peş peşe aldığı kararlar, Kanarya Adaları turizm sektörünün rahat bir nefes almasını sağladı.

Yaiza Castilla: Turizm sektörü derin bir nefes aldı

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Kanarya Adaları'nın artık risk bölgesi olmadığına karar vererek adalara ilişkin seyahat uyarısını kaldırdı.

Almanya'nın kararının Kanarya Adaları'nın yüksek sezona hazırlandığı bir döneme denk geldiğini ifade eden Kanarya Adaları Turizm Bakanı Yaiza Castilla, kararın seyahat sektöründe umutları arttırdığını ve turizmcilerin rahat bir nefes aldığını kaydetti.

İspanya’da ‘riskli bölge’ statüsünden çıkarılan ilk yer oldu

Alman hükümeti tarafında. eylül ayının başında 'riskli' ilan edilen Kanarya Adaları'nda, o dönem vaka sayısı 100 binde 50'yi aşmıştı. Şu anda 100 bin kişide görülen vaka sayısı 38,4 olan Kanarya Adaları, İspanya'da 'riskli bölge' statüsünden çıkarılan ilk yer oldu.

İlk hafta 70 uçuş yapılacak

Hava yolu şirketlerinin önümüzdeki hafta için Kanarya Adaları'na 70 uçuş yapacağı belirtiliyor. TUI Sözcüsü Aage Dünhaupt, ''Kanarya Adaları'na dönük seyahat uyarısının kaldırılması gecikmişti. Kimi misafirlerimizi hala sonbahar tatilini kurtarabiliri. Yaz aylarında yapılan paket turlar, enfeksiyonun yayılmasında turistlerin etkili olmadığını kanıtladı. Popüler paket tur destinasyonlarından dönenlerde neredeyse hiç koronavirüs vakasına rastlanmadı.'' dedi.



Bu Haber 23.10.2020 - 11:44:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.