Almanya'da 'Tatil ön ödemeleri sonlandırılsın' sesleri

Almanya'da 'Tatil ön ödemeleri sonlandırılsın' sesleri
Almanya'da tüketici örgütleri tatil rezervasyonlarında depozito (ön ödeme) alınması uygulamasının sonlandırılması çağrısı yaptı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Alman tüketici örgütleri, seyahat rezervasyonlarında depozito alınmasına son verilmesi çağrısında bulunuyor. Spiegel'e konuşan Federal Tüketici Kuruluşları Birliği (VZBV) Başkanı Klaus Müller, avans ödemelerinin modasının artık geçtiğini ve seyahat sektöründe de kaldırılması gerektiğini söyledi.

''Sık sık tur operatörü ve hava yolu şirketi iflasları yaşanıyor''

Tur organizatörlerinin rezervasyonlarda toplam tutarın en az 5'te 1'ini tüketiciden aldığına işaret eden Klaus Müller, ''Hemen hemen tüm işletmelerde önce hizmeti alıp sonra parasını ödemek esastır. Bu durum otel rezervasyonları için de geçerli. Ancak iş paket tura geldiğinde rezervasyon yapıldıktan sonra tutarın yüzde 20-30'u ön ödeme olarak alınıyor. Bu, modası geçmiş bir uygulama. Üstelik son yıllarda tur operatörlerinin ve hava yolu şirketlerinin iflas ettiğini görüyoruz. Ön ödemelerin yasaklanması tartışılmalıdır ya da iflas koruması sadece paket turları değil uçuşları da kapsamalıdır.'' diye konuştu.

''Thomas Cook’un iflasında gördük ki...''

Müşterilerin paket tur ödemelerinin tur operatörünün iflasına karşı prensipte koruma altında olduğuna işaret eden Müller, ''Ancak Thomas Cook'un iflası sigorta bedelinin tatilcilerin taleplerini karşılamayabileceğini gösterdi.'' yorumunda bulundu.

Mahkeme ‘ön ödeme alınabilir’ kararı vermişti

Federal Adalet Divanı, geçtiğimiz günlerde aldığı kararla, genellikle peşin ödeme yapan tur operatörlerinin ön ödeme almalarına izin vermişti. Eğer mevcut fiyatlarla ileri tarihli rezervasyon yapmak isterseniz, ön ödemeyi derhal yapmanız gerekiyor.



Bu Haber 31.08.2020 - 18:27:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.