Alman acentelere dolandırıcılık soruşturması

Alman acentelere dolandırıcılık soruşturması
Almanya'da çok sayıda acenteye dolandırıcılık soruşturması açıldı. Soruşturmanın nedeni ise usulsüz devlet yardımı almak.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Pandemi nedeniyle mart, nisan ve mayıs aylarında Alman hükümetinden toplamda 9 bin euro alan destek almak için başvuran çok sayıda seyahat acentesinin dolandırıcılıkla suçlandığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.

Bazı acente yöneticileri ifadeye çağrıldı

Turizm Çeşitliliği Eylem İttifakı tarafından Federal Ekonomi Bakanlığı'na gönderilen mektupta, söz konusu soruşturmaların durdurulması talep edildi. İttifak, şu ana kadar bazı seyahat acente yöneticisinin ifadeye çağrıldığını açıkladı.

Acente grubu ASR'den Anke Budde, başlatılan soruşturmanın zaten zor durumda olan seyahat acentelerinde büyük rahatsızlık yarattığını söyledi. Bariz usulsüzlük durumunda soruşturma başlatmanın normal olduğunu kaydeden Budde, mevcut durumda her şeyin yasal olduğunu ileri sürdü.

‘’Depozitler ve ertelenen komisyon ödemeleri gelir olarak gösteriliyor’’

Landesbank'ın mahkemeye yalnızca hesap bakiyelerine dayalı olarak bilgi aktardığından şüphelendiklerini kaydeden Anke Budde, soruşturmanın tek taraflı yürütüldüğünü ifade etti. Soruşturmayı yürütenlerin bazen tamamen yanlış teknik koşullardan yola çıktığını kaydeden Budde, ''Örneğin ertelenmiş komisyon ödemeleri ve geri ödeme yükümlülükleri ile müşteri depozitleri yanlış bir şekilde gelir olarak değerlendiriliyor.'' dedi.

Korona acil yardımının fiili mali hasar ölçülmese bile, neredeyse tüm şirketlerinin varlığını tehdit eden bir dönemde teklif edildiğini, vaat edildiğini ve ödendiğini belirten Turizm Çeşitliliği Eylem İttifakı, acentelerin uğradığı mali hasarın hesaplamanın bugün bile zor olduğuna dikkat çekti.



Bu Haber 07.11.2020 - 12:54:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.