Ali Bahar: Bunun adı merdiven altı turizm 

Ali Bahar: Bunun adı merdiven altı turizm 
ATSO Başkanı Ali Bahar, yabancıların aldıkları konutların turizm amaçlı kullanıldığını kendilerinin de tespit ettiğini açıkladı.

Antalya’da yabancılara satılan konutların turizm amaçlı kiralandığına dair tartışmalar kentte bir Rusya Federasyonu vatandaşının satın aldığı 80 evi otele dönüştürdüğüne ilişkin açıklamalar sonrası yeni bir boyuta ulaştı.

“Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a aktarmıştık”

Hürriyet gazetesinden Salim Uzun’a açıklama yapan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, aynı tespitleri kendilerinin de yaptığını açıkladı. Rakamlar maalesef doğru diyen Ali Bahar “Biz bu konuyu zaten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a aktarmıştık. Bakanlığımızın da bu soruna hassasiyetle yaklaştığını biliyorum. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) verdiği rakamlar maalesef doğru. Bir yabancının 60-70 daire satın aldığını biz de biliyoruz. Bu veriler bize de ulaştı. Özellikle Konyaaltı ilçesi Hurma bölgesinde, Alanya’da bu sorun var.” ifadelerini kullandı.

“Bunların ruhsatı yok”

Bir turistin 60-70 daire satın alıp turizm amaçlı kullanmasının ‘merdiven altı turizm’ olduğunu kaydeden Ali Bahar “Buna asla izin verilmemeli. Bunların ruhsatı yok. Ruhsat olmayınca denetim de olmuyor. Yani hem vergi kaybı var ortada hem de bir güvenlik sorunu. Aslında bu sorunla birçok ülke, şehir uğraşıyor.” diye konuştu.


Bu Haber 12.09.2023 - 10:25:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.