Ali Ağaoğlu’nun Muğla’daki turizm kenti projesine yeniden onay

Ali Ağaoğlu’nun Muğla’daki turizm kenti projesine yeniden onay

Ali Ağaoğlu’nun Muğla’da ÇED kararı iptal edilen turizm kenti projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yeniden onay aldı.


Muğla Milas’taki Tuzla Sulak Alanı olarak bilinen Bargilya Sulak Alanında Ağaoğlu Holdingin yapmak istediği turizm kenti projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından tekrar onay aldı.

Tüm itirazlara karşın ‘Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu’ kararı alan projeyle birlikte 197 kuş türünün üreme ve barınma yeri ve ekolojik koridor niteliğindeki alanda lüks konut projesi gerçekleştirilecek

Cumhuriyet’ten Şeyma Öztürk’ün haberine göre, iş insanı Ali Ağaoğlu’nun sahibi olduğu Akdeniz İnşaat ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi ve Net Holding işbirliğiyle bölgede golf sahaları, villalar, çarşı, su oyun parkları, otel, kültür merkezi, plaj tesisleri ve alışveriş merkezi inşa edilecek.

Öte yandan proje raporlara göre kısmen 1. Derece arkeolojik sit alanı ve önemli doğa sınırları içerisinde kalıyor. Projenin ÇED raporuna göre ise, arkeolojik sit alanı statüsüne sahip alanda da otel, konut ve alışveriş alanı yapılması düşünülüyor. 17 milyar 792 milyon TL değerindeki projeyle birlikte alana 3 bin 683 adet konut, 4 adet toplamda bin 500 odalı beş yıldızlı otel, altı adet günübirlik tesis yapılacak. 4 milyon 500 bin metrekarelik alanda toplam 743 bin metrekalik bölgeye inşaat yapılacak.

Daha önce de bölgeye yapılmak istenen projeyle ilgili Haziran 2021’de ‘ÇED olumlu’ kararı verildi. Buna karşı, başta Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) olmak üzere birçok kurum ve kişi dava açtı. Açılan davanın üzerine 11 bilirkişiyle birlikte bölgede keşif yapıldı. Yapılan keşfin ardından mahkeme Ocak 2023’te ‘ÇED olumlu’ kararı için yürütmenin itiraz yolu kapalı olmak üzere durdurulmasına karar verdi. İptalin ardından şirket yeniden ÇED sürecini başlatmıştı.

Ağaoğ'nun projesi

Proje ile 9 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki bir alanın 4 milyon 454 bin 395 metrekaresi yapılaşmaya açılması bekleniyordu. 25 ayrı bölümden oluşan 3 bin 683 konut, 230 odalı golf oteli, 505 odalı SPA oteli, 255 odalı apart ve 510 odalı bir grand oteli kapsayan projede ayrıca altı adet günübirlik tesis, bir adet golf sahası, altı adet ticaret merkezi, otoparklar, yüzme havuzları, su oyunları alanları, AVM, spor salonları, okul ve sağlık birimleri gibi onlarca bina ve tesis inşa edilmesi planlandı. Ayrıca projede 8 yapay göl de bulunuyor. Burada en az 30 bin kişinin yaşaması planlanıyor.



Bu Haber 18.05.2023 - 08:34:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • kıyı katliamı

    alper güven 19.05.2023 - 02:35

    30 yıllık bir turizmci olarak kıyıların peşkeş çekilmesine ve betonlaştırılmasına çok üzülüyorum. devlet kendi eliyle cennet ülkemizi beton yığını haline getirdi. bir kurumun itirazı başka bir kurum tarafından tanınmıyor. yazık çok yazık çocuklarımıza orman yerine beton bırakıyoruz

  • TURİZM MASKESİ ALTINDA YABANCILARA TOPRAK SATMAK İÇİN ŞEHİR KURULACAK.

    DANIŞMAN 19.05.2023 - 10:21

    TURİZM MASKESİ ALTINDA YABANCILARA TOPRAK SATMAK İÇİN ŞEHİR KURULACAK.

  • Cem 18.05.2023 - 11:55

    Gölge etmeyin başka ihsan istemez turizm yatırımı adı altında Türkiye güzelliklerini yok esiyorsunuz, peşkeş çekiyorsunuz.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.