Alexey Mordashov: AB bana neden yaptırım uyguladı bilmiyorum

Alexey Mordashov: AB bana neden yaptırım uyguladı bilmiyorum

Avrupa Birliği'nin Ukrayna nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlardan nasibini alan TUI Grubunun en büyük hissedarı Rus milyarder Alexey Mordashov, konuyla ilgili açıklama yaptı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

AB'nin yaptırım listesine aldığı Rus milyarder Alexey Mordashov, açıklama yaptı. Avrupa'ya seyahat etmesi yasaklanan ve mal varlıkları dondurulan Alexey Mordashov, krizdeki TUI'yi istikrara kavuşturmak için geçtiğimiz yılın ekim ayında yapılan 1,1 milyar euroluk sermaye artışına tam katılım sağlamıştı.

"Asla politikaya yakın olmadım"

Avrupa'nın kendisini yaptırım listesine almasını eleştiren Alexey Mordashov, "Asla politikaya yakın olmadım. Hem Rusya'da hem de yurt dışında her zaman ekonomik değer yaratmaya, istihdam sağlamaya, lokal ekonomileri ve şirketleri desteklemeye odaklandım. Mevcut jeopolitik gerilimlerle hiçbir ilgim yok ve Avrupa'nın beni neden yaptırım listesine aldığını bilmiyorum." diye konuştu.

"Karar vericilerle ilişkisi var"

Avrupa Birliği ise, "Kırım'ı ilhak eden ve Ukrayna'yı istikrarsızlaştıran karar vericilerle ilişkisi var. Severgroup şirketi ile Kırım'da faaliyet gösteriyor. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini baltalayan politikalardan sorumlu" diyerek Mordashov'u yaptırım listesine eklemişti.



Bu Haber 01.03.2022 - 13:46:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.