Alanyalı turizmciler Letonyalı meslektaşlarıyla iş birliğine gitti

Alanyalı turizmciler Letonyalı meslektaşlarıyla iş birliğine gitti
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Letonya Otelciler ve Restorancılar Derneği arasında sektörel anlaşma imzalandı. İki ülke arasında karşılıklı turist akışı artacak.

 
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ve Letonya Otelciler ve Restorancılar Derneği arasında Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilecek projelerin hazırlanması, personel değişimi, iki ülke arasında turizmin gelişmesi adına konferansların düzenlenmesi, karşılıklı turist akışının arttırılması ve ilişkilerin güçlendirilmesi adına geniş çaplı sektörel anlaşma imzalandı. Club Sidar Otel’deki imza törenine Letonya Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, Letonya Otelciler ve Restorancılar Derneği Başkanı Janis Pinnis ve Letonya Fahri Konsolosu Nurkan Şaşmaz ile davetliler katıldı.



‘KARŞILIKLI TURİST AKIŞI ARTACAK’

Kurumlar arasında yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceğini söyleyen ALTİD Başkanı Sili, dünya turizm sektörünün, ülkeler arasındaki bağları güçlendiren çok önemli bir unsur olduğunu söyledi. Yapılan anlaşma ile Letonya ve Türkiye arasındaki sektörel ve kültürel bağların daha da artacağını söyleyen Sili, “Bu anlaşma ve birlikteliğimiz karşılıklı turist akışını da arttıracaktır” dedi. Sili, Alanya Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi ile Letonya’daki teknik ve üniversite düzeyindeki okulların öğrenci değişimi programı ve işbirliği programları için bağlantı sağlandığını ve bu konuda ALTİD’in  köprü vazifesi göreceğini de vurguladı.

‘BÖLGEMİZE KATKI SAĞLAYACAK’

Başkan Yücel, “ALTİD ve Letonya Otelciler ve Restorancılar Derneği’nin böyle bir protokolde birleşmesi güzel. Sadece ekonomik koşullarda değil kendi memleketlerine faydalı kültürel projeler üretmek için de adımlar atıldı. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun” diye konuştu. Büyükelçi Elferts de, iki ülke turizmcilerinin sektörel değeri yüksek olan bir anlaşmaya imza attığını söylerken Başkan Pinnis ise yapılacak çalışmalarla sektörel istihdamın değer kazanacağının altını çizdi.


Bu Haber 27.06.2018 - 09:07:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.