Akay Persia Tahran Müdürü, pazarı analiz etti

Akay Persia Tahran Müdürü, pazarı analiz etti
Akay Turizm'in Iran şubesi olan Akay Persia Tahran Genel Müdürü Hüseyin Özkan, geçtiğimiz Nevruz dönemini ve pazardaki pozisyonunu analiz eden açıklamalarda bulundu.


İran  pazarının gerçekte incoming acentaları açısından riskleri çok yüksek olduğunu vurgulayan Özkan, Nevruz’un genel kapasitenin 2011’e oranla %60 oranında düşmesi bu riske iyi bir örnek oluşturacağını söyledi.  Birçok acentanın garanti ve Iran pazarında tek yetkililik  anlaşmalarındaki taahütlerini yerine getirme imkanı bulamadığını öne süren Özkan,“Pazarın başta ekonomik sıkıntısı ve para birimlerinin değer kaybı  2011 Nevruzunda aynı hotel için yapılacak tatil fiyatının %50 civarında yükselmesine  sebebiyet verdi” dedi. Kendi ifadesiyle "Kamikaze" bazı ıncoming acentalarının hesapsız planlamalarının da kendilerini zor durumda bıraktığını öne süren Özkan, “Bu acentaların kaldıkları zor durumdan ötürü piyasada günü kurtarma sebebi ile maliyetinin altında satış yapması da birçok meslektaşımızı mağdur etmiştir” diye konuştu. Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tüm bu şartlar altında, 2012 Nevruz'un genel %60 kapasite düşüşüne rağmen kapasitesini bu sıkıntılı Nevruz Bayramında  %175 arttırmayı başaran Iran’da AKAY PERSIA adı ile hizmet veren tek Türk operatörü biz olduk. Akay Persia 2012 Nevruz ayında kapasite olarak birinci sırayı alarak rakiplerine  uzak ara bir farkla atmıştır”.
Akay T.S. Genel Müdürü Ethem Okudur da, "Piyasayı doğru tahlil etmek ve ona göre planlama yapmak da yeterli değil, zira hevesli ancak hesapsız rakiplerin vereceği zarar kriterlerini de doğru sentez etmek gerekir" şeklinde görüşünü belirtti.




Bu Haber 10.04.2012 - 15:43:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.