Airbnb yasası 1 yıl erteleniyor mu?

Airbnb yasası 1 yıl erteleniyor mu?

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanunun bir yıl ertelenmesi gündemde.


Son yıllarda sayıları giderek artan ve otellerdeki geceleme sayılarını düşürdüğü ifade edilen günlük kiralık evlerle ilgili yasal düzenleme süreci başlatılmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan 7464 sayılı Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun,  Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmişti.

Kanunun yasalaşması ile birlikte bazı sorunların ortaya çıktığı ve turizm belgesi alacak işletme sahiplerinin imar mevzuatına takıldığı belirtiliyor.

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz, yaşanan bu sorunlar nedeniyle yasanın uygulanmasının 1 yıl ertelendiğini açıkladı. Sorunların giderilmesi ve gerekli alt yapıların oluşturulması için böyle bir karar alındığını anlatan Otgöz, erteleme ile ilgili düzenlemenin önümüzde günlerde TBMM'de görüşülüp yasalaşacağını bildirdi.

Fethiye TV’den SedatÜnal’ın haberine göre, bu yasa gereği başvuru yapanlar yıl sonuna kadar konutları turizm amaçlı olarak kiralamada sıkıntı yaşamayacaklar. Önümüzdeki günlerde resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.



Bu Haber 25.01.2024 - 13:33:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Secim

    Ahmet kaya 26.01.2024 - 03:10

    Seçim öncesi güzellik

  • Sıkıntı Çıkacak

    Baran Aydın 25.01.2024 - 06:18

    Bu yasa geçmemeli, yoksa halk zaten sıkıntı içinde. Suç artar ve patlar. Helali haram yapmayın.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.