Airbnb bin 900 kişiyi işten çıkarıyor

Airbnb bin 900 kişiyi işten çıkarıyor

Koronavirüs salgını nedeniyle duran turizm sektöründe, milyarlarca dolarlık değere sahip şirketler ardı ardına çalışanların işine son veriyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs salgını nedeniyle işçilerin işine son veren British Airways, Ryanair, Virgin Atlantik ve onlarca şirkete bir yenisi daha ekleniyor. Dünyanın önde gelen kısa süreli kiralama platformlarından Airbnb, şirket bünyesinde çalışan işçilerden bin 900'nün (toplam iş gücünün 4't 1'i) son vereceğini duyurdu. Airbnb'nin, gelirlerinin geçen yılki seviyesinin yarısından daha az bir seviyeye düştüğü için böyle bir karar aldığı belirtildi.

Airbnb’nin geçireceği değişiklikle ne kısa dönemli ne de geçici

San Francisco merkezli şirket, buna paralel olarak yeni yatırımlarını da durdurdu. Arbnb'nin CEO'su Brian Chesky, ''Yeni dünyada seyahat farklı bir hal alacak ve Airbnb olarak bizim de kendimizi buna göre geliştirmemiz gerekiyor.'' dedi. Personele seslenerek ''Hayatımızın en üzücü krizini yaşıyoruz'' diyen Brian Chesky, ''Airbnb'nin işlerinin tamamen düzeleceğini bilsek de, şirketin geçireceği değişiklikler ne kısa dönemli ne de geçici. Bu nedenle Airbnb'de daha temel değişiklikler yapmak ve iş gücümüzü azaltmak durumundayız.'' ifadelerini kullandı.

Eskiden yaptığımız her şeyi yapamıyoruz

Brian Chesky açıklamasının devamında, ''7 bin 500 çalışanlarımızın yüzde 25'ini oluşturan bin 900 kişi Airbnb'den ayrılmak zorunda kalacak. Eskiden yaptığımız her şeyi yapamayacağımız için, işin yürümesi için bu kesintiyi yapmamız. gerekiyordu.'' dedi.



Bu Haber 06.05.2020 - 14:58:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.