Ahmet Bozkurt: Suçlu olmadığım için pişman değilim  

Ahmet Bozkurt: Suçlu olmadığım için pişman değilim  
Depremde yerle bir olarak 72 kişiye mezar olan İsias Otel ile ilgili davanın 4’üncü duruşması yapıldı. Otelin sahibi Ahmet Bozkurt, "Suçlu olmadığım için pişman değilim. (...) Ben suçsuzum. Tek suçlu deprem." dedi.

6 Şubat’taki 7,7’lik depremde yerle bir olarak KKTC'den voleybol turnuvası için gelen, aralarında sporcu, öğretmen, antrenör ve Türkiye Turist Rehberleri Birliği üyelerinin de bulunduğu 72 kişiye mezar olan İsias Otelin davası  3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

Olaya ilişkin 5 kişi tutuklanırken, 11 kişi hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın dördüncü duruşmasında söz verilen otelin sahibi Ahmet Bozkurt  kendisinin suçsuz olduğunu ileri sürerek "Eğer deprem 7.7 yerine 7.2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı. Tek suçlu deprem" dedi.

İşini doğru bir şekilde yaptığını ileri süren tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, depremin 7.7 değil de 7.2 şiddetinde meydana gelmesi durumunda otelin yıkılmayacağını iddia ederek otelinde yaşamını yitiren her bir birey için kahrolduğunu söyledi. 

Binada tek dip demir kullanıldığını, tüm yapılarda imar kurallarına göre hareket edildiğini savunan Ahmet Bozkurt, depremde 850 bin binanın yıkıldığını ve 52 bin kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. 
Pişman olmadığını söyleyen Bozkurt, devamında şu ifadeleri kullandı:

* Suçlu değiliz, bize atılan iftiraların hepsini reddediyorum. Otelimde hayatını kaybeden yavruların hepsinin acısını ben de yaşıyorum. Benim ailelere hiç sözüm yok, ne deseler haklılar ama yüce adaletimize de güveniyorum. Bizim iftiralara değil, adalete ihtiyacımız var. Bu arada ben suçlu olmadığım için pişman değilim. Ama acım çok büyük. Eğer acımı pişmanlık olarak kabul edeceklerse eyvallah. Ben suçsuzum. Tek suçlu deprem. Benim 7 tane ameliyat olmam gerekiyor. Rahatsızlıklarımdan dolayı tahliyemi talep ediyorum."

Tutukluluklarının devamına karar verildi

Tutuklu sanıklardan Ahmet Bozkurt, Fatih Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız ve Halil Bağcı'nın tutukluluğunun devamına, tutuksuz yargılanan sanıkların ise tutuksuzluk halinin adli kontrol ile devamına, sanıkların mahkemeye getirilmesi talebinin reddine karar verildi. 

Mahkeme heyeti ayrıca, mobese kayıtlarının istenmesine, kamu görevlilerinin dosyasının akıbetinin savcılığa sorulmasına, farklı cezaevine gönderilmemelerine yer olmadığına ve tanıklardan Mustafa Murat, Ahmet Kuştepe'nin zorla duruşmaya getirilmesine karar verdi.

Duruşma, 26 Nisan 2024'e ertelendi.


Bu Haber 06.01.2024 - 23:03:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.