Ağustos ayında Rusya’da satılan her 3 turdan 2’si Türkiye’ye

Ağustos ayında Rusya’da satılan her 3 turdan 2’si Türkiye’ye

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Ağustos ayı sonunda Rusya’da satın alınan tur paketlerinin büyük çoğunluğunun Türkiye turları olduğunu ve fiyatlarda düşüş yaşandığını açıkladı.


Rusya Tur Operatörleri Birliği tarafından yapılan açıklamada Ağustos ayı sonunda Rusya’da satın alınan tur paketlerinin üçte ikisinin Türkiye’ye yönelik olduğu belirtildi.

GazetemRu’da yer alan habere göre, Ağustos ayının son haftasında turistlerin yüzde 57’si Türkiye’ye tatile gidecek. ATOR, ay ortasında bu rakamın yüzde beş daha düşük olduğunu açıkladı.

Bu dönemde Rusya’da tatil yapan seyahat firmaları müşterilerinin yüzde 12’si harcama yapma eğiliminde olduğu ortaya çıktı. Seyahat edenlerin yaklaşık yüzde 3’ü Abhazya’ya, yaklaşık yüzde 4’ü ise Birleşik Arap Emirlikleri’ne ve yüzde 7,3’ü Mısır’a gidecek.

Uzmanlar ayrıca, çocuklu tatilcilerin tatil beldelerinden ayrılması nedeniyle plaj turları fiyatlarında bir düşüş olduğunu belirtiyor.

“Türkiye’de turların fiyatı yüzde 50 düştü”

ATOR tarafından yapılan açıklamada “Türkiye turları için en düşük fiyatlar 25-31 Ağustos döneminde görülüyor. Ağustos ortasına kıyasla, bu ülkeye yönelik on günlük turların başlangıç fiyatı yüzde 50 oranında düştü. Bu durum, ucuz otellerin sayısının arttığının ve piyasada daha ucuz tekliflerin bulunduğunun bir göstergesi” ifadeleri kullanıldı.

ATOR, Rus sahil beldelerinin ve Abhazya’nın da fiyatlarının düştüğünü açıkladı. Uzmanlar, “Bu ülkeye uçuş içeren tur paketlerinin başlangıç fiyatları iki hafta içinde yüzde 34, Kaliningrad’a yüzde 31, Soçi’ye yüzde 27 oranında düştü” açıklamasını yaptı.

Ağustos sonunda Kırım’a uçuşsuz tur paketleri için minimum fiyat seviyesi yüzde 51 düştü ve şimdi iki kişi için 17,2 bin rubleye kahvaltı dahil on gecelik bir otel rezervasyonu yapılabilir.



Bu Haber 18.08.2022 - 08:59:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.