Abartmayı seviyoruz, turizmde o kadar büyük bir artış yok

Abartmayı seviyoruz, turizmde o kadar büyük bir artış yok

Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul, turizmde yaşanan artışın abartıldığı kadar büyük olmadığını söyledi.


Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tonbul, 2019 sezonu ile ilgili Ses Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

Turizmde insan odaklı bir yapıya geçmek gerektiğini ifade eden Hasan Tonbul, “Turizm işinde en önemlisi dürüstlük ve güven. Kuşadası olarak sürdürülebilir turizmde eksikliklerimizi iyi tespit etmek gerekir. Açık konuşmak gerekirse biz Türk toplumu olarak abartmayı seviyoruz, turizmde öyle çok abartıldığı kadar artış göremiyorum. Çok büyük bir artış var mı? Hayır. Benim tespitim, bu yıl daha çok son dakika pazarının artış yılı olacaktır. Bu da bizim yüksek teknolojiyi daha iyi kullanmamız gereğini öne çıkarıyor. Profesyonelce çalışan arkadaşların bütün dikkat ve yatırımlarını yüksek yatırımlara yapmalarını öneriyorum.'' değerlendirmesinde bulundu.

''KUŞADASI'NDA YENİ OTEL YATIRIMI YOK''

Diana Travel olarak uzman oldukları Avrupa pazarı konusunda uzman olduklarını bu yıl iyi bir Alman misafir talebi olduğunu kaydeden Tonbul, ''Bunda özel bir havayolunun koyduğu direk seferlerin büyük bir katkısı var. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim, bazı turizmciler eskiden Kuşadası’ndan Antalya’ya müşteri gönderildiği zamanlar olduğunu söylüyorlar, çok doğru. Turizmin başladığı ilk yıllar turistlerin büyük çoğunluğunu Kuşadası alıyor, yüzde onu Antalya ve Çeşme’ye gönderiliyordu. Ama şu anda yapılan istatistiklere göre, Kuşadası’nın İzmir’e inen uçaklardan aldığı pay yüzde 40'ı bulmuyor. Ciddi biçimde bir pazar payı kaybediyoruz. Biz Diana Travel olarak daha çok konaklamalı turizme yönelik çalışıyoruz, bu yönden baktığımız da zaman bana göre 1960’larda durmuş gibi geliyor. Yeni yatırım yok, Turist buraya gelirken 3 saatini uçakta, 2 saatini otobüste, maksimum bir gününü de gezide geçirir. Tatil süresinin kalanını otelde geçirir. Kuşadası’nda yeni otel yatırımı yok, geçmişten örnek verirken kastetmek istediğim asıl buydu “ ifadelerini kullandı.

"HER ŞEY DAHİLİN KALDIRILMASI KISA VADEDE MÜMKÜN DEĞİL"

Yatırımcıyı Kuşadası'na çekmenin öneminden söz eden Tonbul, "Yeni yatırım alanları açılmasını öneriyorum. Otel olmadan konaklamalı turizminde başarılı olunacağına inanmıyorum. Turizm Bakanının da sektörün içinden gelmesinden dolayı konuyu detayına çok iyi bilir. Uçakla gelen turistin büyük bir bölümü konaklamalı gelirken, bunun önümüzdeki dönemde daha da artacağına da inanıyorum. Bunun sadece Avrupa'da değil, dünyada artacağı çok açık bir şekilde görünüyor. İnsanlar fiyata endeksli tercihlerini yapmaya başladılar, buradan da her şey dahil sisteminin değişmez olacağını en azından orta vadede görüyorum. Bu da otel dışındaki esnaf açısından iyi bir haber değil. Her şey dahil sistemine gelen müşterinin oteli terk etmesi pek mümkün görünmüyor, hele Avrupa pazarlarında" ifadeleriyle her şey dahili kısa vadede kaldırmanın ülke turizmi için mümkün olmadığını söyledi.



Bu Haber 08.03.2019 - 12:27:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.