AB kurtarma fonunun ne kadarı turizme ayrılacak?

AB kurtarma fonunun ne kadarı turizme ayrılacak?

Avrupa Birliği ülkelerini koronavirüsün etkilerinden korumak için oluşturulacak fonun 4'te 1'inin turizm sektörüne harcanacağı belirtiliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Hırvatistan Turizm Bakanı Gari Cappelli'nin çağısıyla video-konferansta bir araya gelen AB Bakanları, turizm sektörüne verilecek desteği arttırmanın yollarını masaya yatırdı.

Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin ekonomilerini koronavirüsün etkilerinden korumak amacıyla oluşturulacak 1-1.5 trilyon euro tutarındaki fonun 4'te 1'inin, turizm sektörü için kullanılacağı belirtildi.

En iyi uygulamalar teşvik edilmeli

AB'ye üye ülkelerin bakanları, turizm sektörünün güçlü ve hızlı toparlanması için oluşturulan Avrupa Birliği tedbirlerine güçlü bir destek verdi. Avrupa genelinde senkronize ve uyumlu bir çözümün önemine işaret eden bakanlar, kupon uygulaması ve para iadesi de dahil olmak üzere, en iyi uygulamaların teşvik dilmesi gerektiğinde hemfikir oldu.

Yeni bir Marshall Planı’na ihtiyacımız var

AB bakanları tur operatörleriyle tüketici arasında adil bir menfaat dengesi için 'geçici esneklik' ve 'likiditenin' önemine dikkat çekerken, Avrupa İç Pazar Komiseri Thierry Breton, böylesi bir krizin aşılması için eşi benzeri görülmemiş fonlara ihtiyaç olduğunu söyledi. Breton, ''Avrupa'nın toparlanması ve güçlü bir şekilde yolun devam edebilmesi için, güçlü AB bütçesine sahip bir Marshall Planı'na ihtiyacımız var. Avrupa ölçeğinde dayanıklı ve sürdürülebilir turizm endüstrisi için, hızlı hareket etmeye, pragmatist ve yaratıcı olmaya ihtiyacımız var. Bu kriz tüm üye ülkelere dayanışma içinde olma çağrısı yapıyor. Hiçbir ülke bu krizi tek başına aşamaz.'' dedi.

AB ülkeleri arasında turizm koridorları açılmalı

Avrupa Birliği ülkeleri arasında, epidemiyologların kontrolünde turizm koridorlarının açılması gerektiğini belirten Hırvatistan Turizm Bakanı Gari Cappelli, turistlerin güvenliğinin sağlanması ve kriterlerin belirlenmesi amacıyla epidemiyologlara danışılması gerektiğini kaydetti. Cappelli ayrıca hava, deniz ve kara ulaşımında homojen kuralların olması gerektiğini kaydetti.



Bu Haber 28.04.2020 - 15:23:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.