'2023 turizm sezonunda fiyat oyunlarına hazırlanın'

'2023 turizm sezonunda fiyat oyunlarına hazırlanın'

İngiltere'de düzenlenen bir seyahat konferansında, 2023 yılında fiyat oyunlarına hazır olun' çağrısı yapıldı.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Endişeler arttı

İngiltere'de düzenlenen 'Turizmin Geleceği' başlıklı konferansta, tatilcilerin harcamalarında meydana gelecek kutuplaşmaya dikkat çekilerek, "Fiyat oyunlarına hazır olun" uyarısı yapıldı. Uyarı, İngiliz sterlininde yaşanan rekor çöküş sonrası bazı mortgage anlaşmalarının geri çekilmesi ve gelecek yıl faizlerin yüzde 6'ya çıkabileceğine dair endişelerin yükseldiği sırada yapıldı.

Yaşam maliyetindeki artışın tatil yapmaya gücü yeten ve yetmeyen müşteriler arasındaki uçurumu daha da büyüteceği belirtiliyor. Yapılan değerlendirmelerde, bunun da tatil süresinde ve tatil harcamasında düşüşe neden olacağı, esnek ve güvenilir markalara olan güveni artıracağı ifade ediliyor.

Covid-19 döneminden kalma 1,7 trilyon poundluk birikim var

Hays Travel'ın sahibi Dame Irene Hays, piyasa araştırma şirketi Kantar tarafından haziran ayında yapılan araştırmaya göre, tüketicilerin yüzde 73'ünün krizden etkilenmediğini, insanların Covid-19 döneminde harcanmamış 1,7 trilyon poundluk bir birikime sahip olduklarını söyledi. Hays "Piyasada bir kuruplaşma var. Hem lüks turlara hem de paket turlara dönük talep artıyor. Bu nedenle Hays Travel kolay ödeme, düşük veya sıfır depozito ile satışlara odaklanarak müşterilerin fiyat artışından etkilenmemelerine yardımcı olacak. Yaşam maliyetindeki artış nedeniyle birçok kişinin karşılaşacağı zorluklara dikkat etmeli, uygun fiyatlı tatillerle kolay ödeme seçenekleri sunmalıyız. Durumun ne kadar kötüleşeceğini bilmiyoruz ama gelişmeleri yakından takip ediyoruz." diye konuştu.

Travel Counsellors'un CEO'su Steve Byrne ise rezervasyonların artmaya devam ettiğini ve krizin rezervasyonlar üzerinde bir etkisinin gözlemlenmediğini savundu. Byrne "Yaşam maliyetlerindeki artışın dünyayı deneyimleme talebini nasıl etkileceği konusunda hiçbirimiz bir şey bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Esneklik ve kısa tatiller

Krizin çıktısının fiyat oyunu olacağını kaydeden EasyJet Holidays CEO'su Garry Wilson da "Ama müşteriler aynı zamanda esneklik, daha kısa tatiller ve güvenilir markalar istiyor. İnsanların tatilden vazgeçmeyeceğini biliyoruz ama işler ters gittiğinde firmanın kendilerine sahip çıkacağını bilmek istiyor." dedi.

Rezervasyonlar azalabilir

Hotelplan-İngiltere CEO'su Joe Ponte, krizin tatil üzerinde etkisi olacağını kaydetti. Ponte "İnsanların gezmek istediğini biliyoruz ancak rezervasyonlarını azaltabilirler." şeklinde konuştu.

Dnata Travel Group-İngiltere ve Avrupa CEO'su Ailsa Pollard ve Jet2 CEO'su Steve Heapy de müşterilerin daha az tatil satın alacağını ve insanların güvendikleri şirketlere yöneleceklerini savundu.

P&O Cruises Başkanı Paul Ludlow da tüketicilerin tatil yerine her şeyi feda edeceklerinden emin olduğunu savundu.



Bu Haber 30.09.2022 - 14:17:16 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.