11 ayda kapanan otel sayısı 60’a ulaştı
2024 yılının 11 ayında konaklama sektöründe faaliyet gösteren 60 işletme kapandı.

2024 yılının 11 ayında konaklama sektöründe Anonim Şirketi (A.Ş.) olarak faaliyet gösteren 60 işletme kapandı.
Turizmdatabank’ın haberine göre konaklama alanındaki kapanışlar yeme-içme alanı ile birlikte ele alındığında da yükseldi. Bu dönemde oteller ve yeme-içme alanında şirket olarak kapanışlar yüzde 6,7 yükselerek 1266 oldu.
Kuruluşlar ise 6 bin 794’den 7 bin 702’ye çıktı. Diğer yandan gerçek kişi işletmelerinde kapanışlar yüzde 38 ve açılışlar yüzde 6,5 azaldı.
İlgili Haberler

Turizmde 2027 hesabı! Hedefler değişecek mi?
Turizmde 2026 ve 2027 yıllarına ilişkin gelir ve turist hedefleriyle ilgili hazırlanan soru önergesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un cevaplaması talebi ile Meclis'e sunuldu.

AKTOB'dan sahte rezervasyon sitelerine karşı uyarı
AKTOB, erken rezervasyon kampanyalarının başlamasıyla birlikte sahte rezervasyon ve kampanya sitelerinin arttığına dikkat çekerek tüketici ve otelleri uyardı.

Van'a 202 milyon TL'lik otel yatırımı! Radisson markasıyla hizmet verecek
Van'ın Edremit ilçesine yapımı planlanan ve yatırım tutarının 202 milyon TL'yi aşacağı öğrenilen Radisson markasıyla hizmet verecek otel için ÇED olumlu kararı verildi.



%20(2).gif)

