10 ayda turizm sektöründe cirolar ne kadar arttı?
Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin hizmet ve konaklama sektörüne ilişkin ciro endeksi verilerini açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan ÖTV ve 1 nolu KDV beyannamelerinden hesaplanan ciro endeksi bulgularına göre, 2024 yılının ekim ayında hizmet sektörünün ciro endeksi yıllık yüzde 51,3 artarken, konaklama sektörü ciro endeksi yüzde 60 arttı.
Turizm Databank’ta yer alan habere göre, ciro endeksinde artış hava yollarında yüzde 40, acentelerde yüzde 57 olurken konaklama ve F&B’de yüzde 64 oldu.
İlgili Haberler

Turizmde 2027 hesabı! Hedefler değişecek mi?
Turizmde 2026 ve 2027 yıllarına ilişkin gelir ve turist hedefleriyle ilgili hazırlanan soru önergesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un cevaplaması talebi ile Meclis'e sunuldu.

AKTOB'dan sahte rezervasyon sitelerine karşı uyarı
AKTOB, erken rezervasyon kampanyalarının başlamasıyla birlikte sahte rezervasyon ve kampanya sitelerinin arttığına dikkat çekerek tüketici ve otelleri uyardı.

Van'a 202 milyon TL'lik otel yatırımı! Radisson markasıyla hizmet verecek
Van'ın Edremit ilçesine yapımı planlanan ve yatırım tutarının 202 milyon TL'yi aşacağı öğrenilen Radisson markasıyla hizmet verecek otel için ÇED olumlu kararı verildi.



%20(2).gif)

