Yunan Başbakan 2021 turizm sezonu için iyimser
AB çapında bir aşı pasaportu geliştirilmesi için AB Komisyonu'na resmi başvuru yapan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 2021 turizm sezonu için 'umutluyum' açıklamasında bulundu.

TurizmGüncel - Dış Haberler
Bir süredir gündemde olan 'aşı pasaportu' ile ilgili AB Komisyonu'na ilk resmi başvuruyu yapan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, bu yaz turizm aktivitelerinin daha iyi olacağı konusunda iyimser olduğunu açıkladı.
ANT1 televizyonuna konuşan Kiriakos Miçotakis, ''Mayıs ayından itibaren turizmde mevsimsel bir düşüş olacağını şimdiden görebiliyoruz. Bu da turizm sezonunu değil ama geçen yıldan çok daha iyi olacağımıza dair emin olmamı sağlıyor.'' dedi.
Haziran ayına gelindiğinde nüfusun önemli bir bölümünün aşılanmış olacağını kaydeden Yunan Başbakan, Yunanistan'ın geçtiğimiz yıl rakip ülkelere göre çok daha iyi bir performans gösterdiğini söyledi. Miçotakis, ''Kasım ayında başlayan koronavirüsün ikinci dalgasıyla turizm arasında bir ilişki olmadığı kanıtlandı. Girit, Rodos, Korfu gibi turizm merkezlerinde virüs yaygın değildi. Bu nedenle 2021 sezonundan umutluyum.'' diye konuştu.
AB Komisyonu'na yazdığı 'AB çapında aşı sertifikası' önerisine de değinen Kiriakos Miçotakis, ''Bu önemli. Çünkü Yunanistan en önemli ziyaretçileri Avrupalılar ve yazın Yunanistan'ı ilk ziyaret edecek olanlar da onlar.'' ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Borsadaki fon krizi Tatilsepeti’ne de sıçrayacak mı? Turizm sektöründe tedirginlik
Borsada yaşanan fon krizi sonrası Tera Yatırım Holding'e ait olan Tatilsepeti'nde de tedirginlik başlarken, krizin turizm sektörünü etkilemesinden endişe ediliyor.

Pegasus'tan 2 yeni yurt dışı hattı! İzmir'i dünya ile bağlayacak
Pegasus Havayolları, 2027 yaz sezonu ile beraber İzmir’den iki yeni dış hat açmaya hazırlanıyor.

Antalya'da turistleri taşıyan tur minibüsü devrildi: 15 yaralı
Antalya Manavgat’ta bir tur minibüsü, otomobil ve kamyonetin karıştığı zincirleme bir kaza yaşandı. Kazada 15 kişi yaralandı.



%20(2).gif)

