Turizm mezunları artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda istihdam edilebiliyor

Genç Turizmciler Derneği olarak yaptığımız çalışmalarda, sektörümüzde çalışmak isteyen, bu alanda eğitim alan ve kariyerine devam etmek isteyen turizm mezunlarının en büyük sorunlarından birisinin 'T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda istihdam edilmemesi olduğunu gördük. Mezunlarımız uzman ve uzman yardımcılığı sınavına çağrılmıyorlardı.
 
Bu konuyu ben bir hastanede çalışan doktorlara benzetiyorum. Bir hastane düşünün, tedavi olmaya gidiyorsunuz ve sizi hastanenin kapısında “Uluslararası İlişkiler, Ekonomi, Siyaset Bilimi” gibi bölümlerden mezun olmuş başarılı çalışanlar karşılıyor. Muayene odasına gidiyorsunuz doktor yok, uzmanlar muayenelerini yapıyor ve size bir reçete veriyor. 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın personel alım politikasını da buna benzetiyorum.   Alanında belki de en iyi uzmanlar göreve alınıyor. Fakat ufak bir teknik hata yıllardır süregeldiyordu. Uzun zamandır bu kadrolarda görevlendirilmek üzere turizm eğitimi alan gençlerimiz tercih edilmiyordu. Hatta en son turizm mezunu uzman yardımcısı alımı 2006 yılında yapıldı. Ülkemizin Boğaziçi, Bilkent, Adıyaman, Hitit Üniveritesi gibi okullarda turizm eğitimi alan genç ve vizyon sahibi kardeşlerimiz bu kadrolar için yıllardır tercih edilmedi. 
 
Bu konuyu, Genç Turizmciler Derneği olarak 10 Ekim 2012’de düzenlediğimiz “Turizm Trendleri Zirvesi”nde T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'a Genel Sekreterimiz Mehmet Ulusoy dile getirdi. Cevaben Sayın Bakan gençlerin özellikle özel sektörü tercih etmelerinin onlar için daha iyi olacağını dile getirdi. Ancak süreç sonunda gördüğümüz üzere Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay bu konuda gençleri destekledi. 
 
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Aralık 2012’de yaptığı 55 kişilik personel alımında kadroda 10 kişi için turizm mezunu gençlere kontenjanı açtı. Yani turizm eğitimi alan genç kardeşlerimiz Sayın Bakanımızın desteği ile bakanlık kadrolarında istihdam edilecek.
 
Böylece Sayın Bakanımız Ertuğrul Günay, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, turizm stratejilerin geliştirilmesi, politika ve eylem planlarının uygulanmasında turizm alanında eğitim almış genç beyinlere inancını ve güvenini gösterdi. Bence gençler bu inancı ve güveni boşa çıkarmayacaklardır. Bu yeni yapılanma ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında son derece önemli katkı sağlayacaktır. 
 
T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bütçe teşekkür konuşmasında "Ülkemizin yarınlarına hayırlı olsun" derken gençlere ve bu ülkenin potansiyeline de vurgu yapmıştır. Ben emin ki bu karar, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza yeni bir dinamizm ve vizyon da katacaktır.
 
Sizlerin huzurunda T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’a bir kez daha teşekkürlerimizi sunmak isterim. Bu konuda bizlere desteklerini gösterdi ve gençlerin bakanlık kadrolarında istihdamını sağladı. 
 
Teşekkürler Sayın Ertuğrul Günay. Gençler sizi unutmayacak... 
 

Bu Makale 02.01.2013 - 14:59:47 tarihinde eklendi.


Kullanıcı Yorumları
  • Murat Demiryol 06.04.2013 - 02:57

    Bulut Beyi gerçekçi bulduğumu söyleyemem. Cümleleriniz de bunu doğruluyor.

  • meltem anim 11.01.2013 - 01:39

    Öncelikle anladığım Bulut Beyin keni başarısı olarak gösterdiği 10 kişilik kadro istihdamı genç turizmcileri ne kadar tatmin edecek... faal çalışmalar yürüten bulut bey sanırım yakında politika sahnesinde de yer alacak... bunun en güzel göstergesi gerekli gereksiz hükümetin turizm politikasına ve nükleer barajlarla ilgili çalışmalarına defalarca yaptığı övgü dolu konuşmalar, geçenlerde genç turizmcilerle buluşmak üzere gittiği mersinde gereksiz yere gezmiş olduğu nükleer santralle ilgili düzdüğü methiye... hem turizmci olacaksın, üstelik genç ve idealist olacaksın ve gittiğin yerde alakasız nükleer santral gezeceksin...

  • Ebru Çetin 03.01.2013 - 02:16

    Müzelerde inşaat mühenisi alımı yapan zihniyet turizm mezunlarına 10 kişilik kadro açmışsa eğer , turizm mezunu cemaatçiler de vardır demek oluyor bu. Milyonlarca mezun veren bir bölümde 10 kişilik kadro açıldı diye yapılan yalakalık nedenir pek anlamadım

  • beliz sağlam 03.01.2013 - 12:58

    Sayın Soner Kocamanın yazdığı her cümleye harfi harfine katılıyor ve ben de teşekkür edemiyorum

  • muhammet veysel yağmacı 02.01.2013 - 10:17

    Bulut bey kaleminize sağlık sizin gibi vizyoner turizmci meslektaşlarımzı en kısa zamanda bakanlık koltuğunda görmek isteriz. Ümit ediyorum siz olduğunuz zaman bu kadroların sayısı biz turizmci öğrenciler için daha da fazlaşacaktır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum

  • Soner KOCAMAN 02.01.2013 - 09:29

    Şuan ülkenin hemen hemen tüm üniversitelerinde turizm bölümü açılmakta ve bu sayı ihtiyacın nerden baksanız çok çok üstünde... yılda 10.000 mezun veren turizm bölümüne 2006dan bu yana 10 kadro verilmiş abartmayın gözünüzü seveyim ayıptır yahu... turizm mezunlarının özel sektörde otellerde daha iyi verim sağladığını düşünen sayın Günay ağır şartlar altında 12 saat çalışmaktan ayakları nasır tuttu da mı iyi verim sağladığını düşünüyo acaba? kültür ve turizm bakanımız sayın Günayın biz turizmcileri ne kadar anladığı ve düşündüğünü 2006dan sonra yılda 10.000 mezundan ayıp olmasın diye sadece ve sadece 10 kişilik kadro açarak daha iyi gösterdiğini düşünüyorum... kusura bakmayın ama ben teşekkür edemiycem... gençler sizi unutmayacak evet ben de unutmayacam ama çok iyi hatırlayacağım da söylenemez...

  • can ozturk 02.01.2013 - 09:25

    Peki nasil alim olacak sartlar nedir

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.