Tuncay Neyişçi: Teşviklerden sadece otel işletmecileri kazançlı çıktı
Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, turizm teşviklerinden sadece otel işletmecilerinin kazandığını söyledi.

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Başkanı ve TurizmGüncel yazarı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, ana muhalefet partisi tarafından 15 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesine dava açılan Turizmi Teşvik Kanunundaki değişiklikle ilgili Medyascope’a değerlendirmelerde bulundu.
Kemer ve Belek’te verilen teşvikler bunu sağlamadı
Turizmin 1980’lerden beri alan bakımından teşvik edilen bir sektör olduğunu belirten Tuncay Neyişçi, turizm sektörüne sağlanan alanların yüzde 90’ının ormanlık alanlar olduğunu söyledi. Neyişçi, verilen teşviklerin, beklenen gelir artışını da sağlamadığını vurgulayarak, “Eşi bulunmayan orman alanlarını turizme teşvik olarak veriyorsanız elde edilecek gelir yüksek olmalı ve birtakım kurallar getirilmeli. Kemer ve Belek’te verilen teşvikler bunu sağlamadı” diye konuştu.
“Turizmden Türkiye değil oteller para kazanıyor, bu tip turizm teşvik edilmemeli”
Alan tesisi gibi süreçlerin katılımcı ve şeffaf olmadığı için rantı teşvik eden sonuçlar doğurduğunu savunan Neyişçi, mevcut teşviklerden sadece otel işletmecilerinin kazançlı çıktığını belirtti. Neyişçi, “Türkiye turizmden para kazanmıyor, otelciler kazanıyor. Bu tür turizmin teşvik edilmemesi gerekir. Türkiye’deki turizm ekonomisi para kazandırmıyor çünkü dövizin büyük bölümü mal ve hizmet ithalatı için geri ödeniyor. Yerel halk turizm sektöründe asgari ücrete çalışıyor. Günümüzde her sektörde halkın katılımı sağlanmalı. Cumhurbaşkanı her şeyi dikte ettirerek yapıyor, buradan da rantı teşvik eden bir turizm ortaya çıkıyor.” dedi.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Kütahya'da 205 milyon TL yatırımla 126 odalık yeni otel
Kütahya'da merkez ilçesinde 205 milyon TL'lik yatırım bedeli ile 126 oda ve 252 yatak kapasiteli otel yapımı için proje çalışması başlatıldı.

Trabzon'da 15 ülkeden 250 turizmci bir araya geliyor! İlk kez düzenlenecek
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Black Sea Turkey Tourism Hub ile Trabzon'da 10-11 Aralık 2026 tarihlerinde 15 farklı ülkeden 210 satın almacı ile turizm sektörü temsilcileri bir araya gelecek.

TÜRSAB’dan ‘Dijital Platform Yasa Teklifi geri çekilsin’ çağrısı
TÜRSAB, TBMM’nin gündeminde olan ve Booking, Expedia, Fliggy gibi platformları ilgilendiren “Yabancı Dijital Konaklama Platformları Kanunu Teklifi”nin geri çekilmesi çağrısında bulundu.
Yorumlar (1)
Tuncay hocam, turizm bakani ne is yapar ? Hotelci ! Adamin
Tuncay hocam, turizm bakani ne is yapar ? Hotelci ! Adamin bakan oldugundan beri hotelciler haric kime faydasi oldu ?



%20(2).gif)

