TUI: Dünyanın en büyük destinasyon hizmet ve aktivite sağlayıcısı olduk

TUI: Dünyanın en büyük destinasyon hizmet ve aktivite sağlayıcısı olduk
TUI Group, Hotelbeds Group'tan Destination Management'ı satın almasının tamamlanmasını takiben, dünyanın lider destinasyon hizmet ve eğlence aktiviteleri sağlayıcısı konumuna geldiğini açıkladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler
 
TUI, dünyanın en büyük destinasyon deneyimi sağlayıcısı haline geldiğini duyurdu. 


 
Özelleştirilmiş hizmetlerini arttırmaya yoğunlaşan TUI’nin İspanyol iştiraki TUI Destination Experiences, dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinde eğlence etkinlikleri sunuyor. TUI, halihazırda dünya genelinde 100 destinasyonda operasyon yapıyor. 

İKİ ADIMDA TAMAMLANACAK
 
Hotelbeds’ten Destination Management’ın satın alınmasının tamamlanmasıyla birlikte, TUI Destination Experiences 9 bin çalışana ulaşırken, 48 ülkede operasyon düzenleyerek pazar liderliği koltuğuna oturmuş olacak.
 
Yasal sebeplerden ötürü satın almanın 2 adımda tamamlanacağını duyuran TUI, ilk aşamanın tamamlandığını açıkladı. 

Peru, Endonezya, Vietnam, Andora, Mauritius ve Fransa operasyonlarının devri, ağustos ayı sonunda sona ermesi beklenen ikinci aşamada tamamlanacak. TUI Destination Experiences’a devredilecek son destinasyon olan Malezya ile ilgili işlemler ise eylül ayının sonunda tamamlanacak. 

110 MİLYON EUROYA SATIN ALDI

TUI, yaklaşık 2 yıl önce Hotelbeds'i 1.2 milyar euroya Cinven ve Canada Pension Plan Investment Board'a satmıştı. Hotelbeds bünyesibde'ki Destination Management'ın TUI'ye 110 milyon euroya satışı ise bu yıl mart ayının sonunda duyurulmuştu. 

‘PAZARDA ÇOK BÜYÜK POTANSİYEL GÖRÜYORUZ’
 
TUI tarafından konuya dair yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“TUI, yılda yaklaşık 140 milyar dolarlık bir satış hacmine ve yüzde 7’lik büyüme trendine sahip olan küresel tur ve aktivite pazarında büyük potansiyel görmektedir. Pazar, tedarikçi alanında yaklaşık 350 bin mikro-şirket ile oldukça parçalı, dijitalleşme ise yalnızca çok küçük bir düzeyde gerçekleşmiş durumda. 
 
Gelecekte, TUI Destination Experiences, 14 milyon müşteriye 10 binden fazla gezi ve aktivite ürün portföyü sunacak.” 
 


Bu Haber 04.08.2018 - 11:27:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.