Sahte otel rezervasyonu ile sadece bir otelde 300 bin liralık vurgun
Aydın-Didim’deki lüks otellerin sitesini kopyalayan dolandırıcıların çok sayıda tatilciyi dolandırdığı öğrenildi.

Aydın’ın Didim ilçesinde lüks otellerin sitesini kopyalayan dolandırıcıların sadece bir otelin kopya sitesi üzerinden 300 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı.
Dolandırıcıların açtığı sahte siteler üzerinden ödeme yaparak mağdur olan tatilciler suç duyurusunda bulunurken, otel sahiplerinin şikayetleri sonrası söz konusu sitelerin de kapatıldığı öğrenildi.
Otellerin sitelerini kopyalayan dolandırıcıların sadece bir otelin sitesi üzerinden 30 aileyi 300 bin lira dolandırdığı ve mağdurların dolandırıldıklarını ancak otele giriş yapmak istedikleri sırada öğrendikleri bildirildi.
KODER Başkanı Tacettin Özden, insanların rezervasyonlarını ya seyahat acentelerinden yapmaları ya da o sitenin otele ait olup olmadığını öğrendikten sonra yapmaları gerektiğini söyledi. Çok ciddi indirimlerle ya da düşük fiyatlarla yapılan tatil satışlarının da sorgulanması gerektiğini ifade eden Özden, rezervasyon yapacakların otellerin kurumsal numarasıyla irtibat kurabileceklerini de sözlerine ekledi.
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

