Maya Lomidze: Mayısta Türkiye talebi beklenenin altında
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, kısıtlamalar nedeniyle mayıs ayındaki tatil günleri için turistlerin Türkiye’ye yönelik taleplerinin beklentilerin altında kaldığını ifade etti.

ATOR Başkanı Maya Lomidze, zaman zaman kısıtlamalar getirilmesi nedeniyle Rusya'dan Türkiye'ye dönük mayıs ayı tatil talebinin beklenenin altında kaldığını belirtti. Lomidze, ''Görünüşe göre, şu anda turistlerin çoğu Türkiye’de tatil rezervasyonu için nisan ortasını bekliyor. Türkiye PCR testleri 15 Nisan’da kaldırmayı planlıyor, insanlar da testin istendiği sürenin uzatılıp uzatılmayacağından emin olmak istiyor” ifadelerini kullandı.
Sputnik'in İzvestiya gazetesinden aktardığı habere göre Lomidze, Türkiye’de hala kolayca ucuz turların bulunabildiğini, gidiş-dönüş uçuşu dahil olmak üzere Alanya’da 3 yıldızlı, havuz ısıtması bulunmayan bir otele kişi başı 30 bin ruble (3 bin 200 TL) karşılığında gidilebileceğini söyledi.
Lomidze’ye göre fiyatlar ortalama 40-45 bin ruble (4-5 bin TL).
TurizmGüncel’in Telegram kanalı yayında. Günün öne çıkan turizm haberleri için: https://t.co/KNoOKYG8OD pic.twitter.com/UUvgvILSA1
— TurizmGüncel (@turizmguncel) January 26, 2021
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

